Seekordne vanatehnika killavoor tuleb punavalge

Kuido Saarpuu
Copy
Järva-Jaani vanatehnika killavoor
Järva-Jaani vanatehnika killavoor Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänavuse Järva-Jaani vanatehnika killavooru teemaks on 120 aastat tuletõrjet Järva-Jaanis.

Selle raames tähistatakse mitmete ettevõtmistega priitahtlike pritsimeeste suurt juubelit, aga ka 20 aasta möödumist Järva-Jaani Tuletõrjemuuseumi avamisest. Killavoorgi on tuletõrjeteemaline: näitusele ja paraadile oodatakse 120 tuletõrjega seonduvat sõidukit. See tähendab, et sõidukid peaksid olema valdavalt punast värvi. Kui sõiduki kohta osatakse jutustada seos tuletõrje või päästega, kui sõidukijuht ja/või kaasreisijad on riietatud tuletõrjujale/päästjale vastavasse riietusse, kaasas tuletõrjujale/päästjale iseloomulikud vahendid, siis sellinegi kooslus sobib.

Juubelipidustused kulmineeruvad killavooriga laupäeval, 27. juulil, mil alevi keskväljakule ja sellele suubuvatele tänavatele üritatakse ära mahutada 120 tuletõrjega seonduvat (aga ka kummalist) kulgurit. Kogunemine hakkab pihta kl 10st ja paraad saab alguse keskpäeval. 

Juubelipidustused kulmineeruvad killavooriga laupäeval, 27. juulil 2019. aastal, kus alevi keskväljakule ja sellele suubuvatele tänavatele üritatakse ära mahutada 120 tuletõrjega seonduvat (aga ka kummalist) kulgurit.

Toimub isendite näitus, paraad alevi tänavatel, sõidukite ja nende juhtide hindamine ning autasustamine, võistlused, meelelahutuslikud ettevõtmised ja kindlasti ka üllatus. Päeva lõpetab meeleolukas simman koos kõige sinna juurde kuuluvaga.

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles