Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2011/06/02/608630t1hcab5.jpg)
Möödunud aastal sõi iga Eesti elanik keskmiselt 6,3 kg jäätist aastas, mida on 15% rohkem kui 2017. aastal. Seejuures limpsisid Eesti inimesed kaks ja pool korda rohkem kodumaist maiust kui välismaist jäätist.
Eelmisel aastal toodeti Eestis 10 072 tonni jäätist, mida oli 19% rohkem kui aasta varem. Eestlaste jäätiseisu on kõige suurem mõistagi soojal ajal, maist augustini. Ligi 40% Eestis toodetud jäätisest läheb ekspordiks. Kohaliku päritoluga jäätist eksporditi kokku 12 riiki, millest suur osa leidis tee kolme riigi magusasõprade juurde: Leetu (44% kogu eksporditud jäätisest), Lätti (28%) ja Soome (21%).
Kuidas on lood jäätiseseisuga Eestis, sellest loe lähemalt juba statistikablogist.