Türi noormehe toetuseks kõlab kirikutes muusika

Merit Männi
Copy
Bariton Harald Jürgen Weiler ja kontsertmeister Anneli Merelaid jõulukontserdil Tallinnas Suurgildi hoones.
Bariton Harald Jürgen Weiler ja kontsertmeister Anneli Merelaid jõulukontserdil Tallinnas Suurgildi hoones. Foto: Erakogu

Eelmisel suvel Türi tehisjärve ääres raskelt viga saanud Rasmus Juhansoni lugu läks hinge muusikutele, kelle korraldatav kontserdisari jõuab sel suvel mitmekümnesse Eesti kirikusse. Vaba sissepääsuga kontsertidel kogutakse aga annetusi, et poisi ravikulusid toetada.

Rasmus Juhansoni toetuseks on varemgi olnud üsna mitu heategevuslikku kontserti ja muud ettevõtmist, mis peamiselt teoks saanud türilaste ja järvakate eestvedamisel. Ei bariton Harald Jürgen Weiler, sopran Merje Parts ega organist Anneli Merelaid, kes seekordsete esinejate põhituumiku moodustavad, pole aga otseselt Järvamaa ega Türiga seotud. «Eesti on väike, siin pole ju oluline, kas abivajaja ja muusikud ühest külast pärit on. Juhtus nii, et kui plaanisime suviseid esinemisi, siis esimene koht, kuhu soovisime minna, oli Türi kirik. Sellest tekkis ka mõte Rasmust toetada. Rasmuse lugu on läinud hinge,» selgitas Weiler.

Taolisi kontserdireise on muusikute väike seltskond Weileri sõnul teinud juba 2014. aastast, suviti ikka kirikutes või mõisates, talvisel ajal pealinna kontserdisaalides. «Esialgu toetasime neidsamu kirikuid, orelite remonti, kohalikku muusikatööd, aga eelmisel aastal, kui meil oli samuti mitukümmend kontserti Eesti kirikutes, toetasime Tallinna Vaimse Tervise Keskust ja kogusime raha sellele valgusteraapia lampide soetamiseks. Loodame, et sel suvel suudame oma musitseerimisega samuti inimeste tähelepanu köita ja et Türi poisile Rasmusele oleks sellest tema tervenemise teekonnal ka päriselt kasu,» avaldas Weiler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles