Homme algab noortel skautlike oskuste õppus

Emily Bollverk
Copy
Noorte skautlike oskuste õppus
Noorte skautlike oskuste õppus Foto: Kaitseliit Järva Malev

23.-26.juulini toimub Türi vallas, Kolu külas, Kõltsi karjääris Järva maleva noorkotkaste ja kodutütarde skautlike oskuste õppus. Õppuse eesmärgiks on õpetada noortele erinevaid teoreetilisi ning praktilisi teadmisi, mis on seotud välilaagri ning maastikul toimetulekuga.

Järva maleva 12.-18.aastastele noorkotkastele ning kodutütardele suunatud skautlike oskuste õppus toimub järjekorras neljandat korda. Laagri jooksul õpetatakse noortele nii välilaagri püstitamise teoreetilist kui ka praktilist poolt. Lisaks ka toimetulekut maastikul ning praktilisi skautlike oskusi nende järgu- ja erikatsete ulatuses. 24.juulil tuleb laagrisse Militaarkeskus, kes õpetab noortele Airsofti. 25.juulil külastab laagrit aga Päästeameti pommigrupp, kes viib läbi koolituse „Kuidas käituda lõhkekeha leidmise korral?“. Laagri eelviimasel päeval toimub avatud uste päev, kuhu on oodatud kõik laagriliste lapsevanemad, et tutvuda laagri elu-oluga ning vaadata, mida noored teinud on.

Õppuse üldjuhil Urmas Piigert’il on hea meel, et noored loodusesse tulevad: „Noored saavad võimaluse õppida vajalike oskusi, kuidas looduses hakkama saada ning näiteks iseehitatud varjualustes ööbimine annab sellekohase väärtusliku kogemuse. Laagri jooksul läbitud õppetöö toetab nende arengut organisatsioonis kui tavaelus ning annab võimaluse omandada erinevaid erikatse märke. Samuti on meie eesmärgiks õpetada neile meeskonnatöö oskust ja teha selgeks selle vajalikus.“

Õppust korraldavad Noorte Kotkaste Järva malev ning Kodutütarde Järva ringkond koostöös Kaitseliidu Järva maleva ning Naiskodukaitse Järva ringkonnaga.

Õppuse ajal kõrvalisi isikuid laagriterritooriumile ei lubata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles