Paides läheb täna suuremaks aadrilaskmiseks

Anne Põder
Copy
Doonoripäev Paides
Doonoripäev Paides Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide muusika- ja teatrimaja parklast eile välja kolinud Tivoli asemel kerkisid kiirelt doonoritelgid, kuhu juba tänasest oodatakse lahkeid järvalasi verd loovutama. 

Doonoritelgid liiguvad suviti mööda Eestimaad ja peatuvad suuremates linnades kahel-kolmel järjestikusel päeval. Paides peatutakse 23. ja 24. juulil ning verd saab nendes anda kell 12 – 18. Palava ilma tõttu koliti vereandmine aga telkidest muusika- ja teatrimajja sisse.

Telgituur aitab ennetada suvist doonorvere nappust ja pakub doonoritele teistmoodi võimaluse teha head.

Hüüdlause „Ka doonor on riigikaitsja“ kannab endas ettevõtmise juhtmõtet: doonorlus on lihtsaim viis anda enda panus riigi julgeoleku tagamisel. Inimesed ei vaja kaitset mitte ainult sõjas ja katastroofides, vaid samamoodi ka Eesti haiglates. Tänu doonoriverele päästetakse riigis kümneid inimelusid iga päev.

Verekeskuste telke kohtab tavaliselt linna keskplatsidel maist kuni septembrini ja rõõmus õhkkond ning silmatorkav kollane telgikuub meelitab enda juurde palju rõõmsaid ja abivalmis inimesi. Ühel telgipäeval loovutab tavaliselt verd sadakond või enam doonorit. Lisaks sellele loositakse ka kingitusi, mängitakse mänge ja külalisi lõbustab pelikan Dona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles