Arvamusfestival hoiab keskkonnasõbralikku joont

Järva Teataja
Copy
Kui varem olid arvamusfestivali reklaamid üksnes sinist värvi, siis nüüd viitab roheline värv sellele, et festival tähtsustab keskkonda.
Kui varem olid arvamusfestivali reklaamid üksnes sinist värvi, siis nüüd viitab roheline värv sellele, et festival tähtsustab keskkonda. Foto: Kermo Vahula

Paides peetava seitsmenda arvamusfestivali juhtmõte on tulevik. Mitmes arutelus tuleb juttu meie planeedi katsumustest ning noortega peab kliimadialoogi president Kersti Kaljulaid. Festival hoiab läbivalt keskkonnasõbralikku joont, seda nii toitlustuse korraldamisel, ala ülesehitusel kui ka omatoodete puhul.

Festivali eestvedaja Maiu Lauringu ütlust mööda on tulevikust rääkides võimatu mööda vaadata küsimusest, kuidas oma käitumist öko- ja kliimakriisi kontekstis muuta. «Suur­üritused toovad kokku palju inimesi, kes kõik tahavad end hästi tunda, süüa ja juua. Seda saab teha palju keskkonnasõbralikumalt, kui oleme seni harjunud. Arvamusfestival püüab festivali ala üles ehitada ning toitlustust ja jäätmekäitlust korraldada võimalikult jätkusuutlikult ja vastutustundlikult. Kutsume ka oma külalisi sellele kaasa aitama,» ütles Lauring.

Festivali toitlustajad kasutavad korduskasutatavaid või biolagunevaid toidunõusid ning jooke pakutakse Topsiringi pestavatest topsidest. Korraldajad soovitavad nii külastajatel, aruteludes osalejatel kui ka vabatahtlikel kaasa võtta oma joogipudel, mida saab festivali alal veega täita. Prügi kogutakse liigiti ning seejuures on abiks festivali rohesaadikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles