Priit Poopuu rattaorienteerumise MMi lühirajalt tulemust kirja ei saanud

Kuido Saarpuu
Copy
Priit Poopuu MMil lühirajal.
Priit Poopuu MMil lühirajal. Foto: Robert Urbanik

Teisipäeval oli Taanis jätkuvatel rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustel kavas lühirada, kus Lauri Malsroos saavutas 5. koha. Ehkki sprindivõistlustelt ja teatesõitudest on 33-aastasel eestlasel ette näidata 5 MM-medalit, pole ta pikematel distantsidel - lühi- ega tavarajal varasemal 12 MM-il kõrgemale kohale jõudnud.

Paljude hinnangul oli tänavuse MM-i lühirada ala ligi 20 aasta pikkuse ajaloo jooksul orienteerumistehniliselt üks raskemaid. Võistlus leidis aset künklikul maastikul, kus asus väga tihe teede ja radade võrk, millele lisas raskusastet spetsiaalselt loodud ja mäenõlvadel keerutav mägirattaradade võrgustik.

Meeste 17,1 km pikkusel rajal tuli võtta 365 tõusumeetrit ja läbida 31 kontrollpunkti. Oma esimese individuaalse eliitklassi maailmameistritiitli võitis noor Vojtech Ludvik Tšehhist ajaga 53.59. Hõbemedal kuulus paljukordsele maailmameistrile ja ala läbi aegade edukaimale sportlasele - Anton Foliforovile Venemaalt (+0.44) ja pronksmedal tema kaasmaalasele Grigori Medvedevile, kes tänavusel MM-il võitis sprindidistantsi (+0.51).

Viimastel aastatel ala absoluutsesse tippu kuulunud Malsroosil, kes asus enne MM-i maailma karikasarjas teisel kohal, kogunes tehnilisel rajal eksimusi kokku paari minuti jagu. Seejuures jäi teda lõpuks pronksmedalist lahutama vaid 19 sekundit ja võitjale kogunes kaotust 1.13. Tänavust sprindi Euroopa meistrit Malsroosi on kimbutanud MM-i ajal kerge haigus ning maailmameistrivõistluste avaalal - sprindis piirdus ta vaid 31. kohaga.

Meeste 17,1 km pikkusel rajal tuli võtta 365 tõusumeetrit ja läbida 31 kontrollpunkti.

85 mehe konkurentsis tegi lühirajal enda kohta väga korraliku soorituse Marek Karm, kes lõpetas võistluse 36. kohaga (+9.56). Seejuures jäi teda lahutama MK-punktidest ehk TOP-35 sekka jõudmisest 23 sekundit. Oma kuuendal MM-il võistelnud Karmi jaoks oli tegu tema karjääri parima resultaadiga maailmameistrivõistlustel. Teiste eestlaste – JOKA sportlase Priit Poopuu ja Riivo Roose võistlus ebaõnnestus vahele jäänud kontrollpunktide tõttu ja tulemust lühirajalt nad kirja ei saanudki.

Naisjuunioride arvestuses saavutas Mari Linnus 30. koha. Veel N18 klassi võistlejana juunioride MM-il osalenud eestlanna sõnul osutus rada tema jaoks täna orienteerumistehniliselt liialt keeruliseks, mistõttu eksis ta rajal mitmes kohas üsna suurelt.

Naiste seas võitis tänavuselt MM-ilt juba teise kulla Emily Benham-Kvale Suurbritanniast, edestades Veronika Kubinovat Tšehhist vaid 5 sekundiga. Pronksmedal läks naiste eliitklassis aga jagamisele - täpselt sama aja sõitsid välja Marika Hara Soomest ja Camilla Sögaard Taanist.

Juunioride vanuseklassis tulid maailmameistriteks Jan Hašek Tšehhist ja Nikoline Splittorff võõrustajariigist Taanist.

Rattaorienteerumise MM-võistlused Viborgis jätkuvad kolmapäeval pika rajaga, reedel on kavas ühisstardist võistlus ja laupäeval teatesõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles