Keskkonnaminister väisas Järva valda

Kuido Saarpuu
Copy
Keskkonnaminister Rene Kokk.
Keskkonnaminister Rene Kokk. Foto: Madis Sinivee

Keskkonnaminister Rene Kokk väises Järva valda. Minister külastas koos vallajuhtide ja valla keskkonnaspetsialistidega osaühingu Väo Paas Kareda ehitusliku dolomiidi karjääri ja tutvus osaühingu Hetkinvest planeeritava tehnoloogilise dolokivikarjääri asukohaga Huuksi külas Paemurru kinnistul.

Tehnoloogilist dolokivi peetakse suhteliselt haruldaseks maavaraks Balti- ja Põhjamaade piirkonnas. Eestis on kaks aktiivse tarbevaruga tehnoloogilise dolokivi maardlat – olemasolev Kurevere karjäär Läänemaal ja planeeritav Koigi karjäär Järvamaal.

Järva vallavalitsuse keskkonna peaspetsialist Triin Tõnisson selgitas, et Paemurru kinnistu suurus on kokku ca 40 hektarit, millest taotletav mäeeraldise teenindusmaa pindala oleks 20,13 ha, sh mäeeraldis 19,18 ha. „Keskkonnamõjude hindamine on seaduse kohaselt nõutud, kui pealmaakaevandamine toimub suuremal kui 25 hektari suurusel ala," täpsustas Tõnisson. Ta lisas, et kui Väo Paasi Kareda avatud karjäär asub metsa sees ja selle ligiduses otseselt elamuid pole, siis Huuksis jääb esimene eramu ca 250 meetri kaugusele ja läheduses asub veel kaks kinnistut, mille elanikke tekkiv müra, tolm ja lõhketöödest põhjustatud maavõnked otseselt mõjutaks.

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles