Nädalavahetusel pole suveilmale suurt lootust

Silja Vilbu
Copy
On tulemas jahe ilm, prognoosib ilmateenistus.
On tulemas jahe ilm, prognoosib ilmateenistus. Foto: Meelis Meilbaum

Riigi ilmateenistus eelolevaks nädalavahetuseks just erilist suveilma ei luba. Temperatuur küündib parimal juhul 19 kraadini ning kohati sajab vihma.

Lähiajal jääb Eesti kahe suure rõhuala piirimaile - idapoolne laia haardega madalrõhuala püsib väheliikuvana ja katab suurema osa Venemaast ning riivab servaga Balti riike. Samal ajal ulatub Gröönimaalt ja Norra merelt võimas kõrgrõhuala Läänemere äärde. 

Laupäeval lisandub madalrõhkkonna serva mööda niiskust ning mõnes kohas sajab hoovihma, suurem on võimalus Eesti idaservas. Põhjakaare tuul päeva peale veidi tugevneb. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 7..8°C-ni, rannikul on kuni 15°C, päeval 14..17 ja kus kogu päeva kuiva peab, seal tõuseb 19°C-ni. 

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval kandub põhjakaarest jahedust juurde ja selles õhumassis on ka niiskust. Üle Eesti liikuvaist pilvedest tuleb siin-seal üürikesi sajuhooge. Põhjakaare tuul on lõunani võrdlemisi nõrk, õhtupoolikul pisut tugevneb. Õhutemperatuur öösel 4..9, rannikul kuni 15, päeval 13..14°C-st vihmahoogude all 17..18°C-ni kuivemates paikades.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Järgmise nädala alguses peaks ilm veidi soojemaks minema, kuid sajuhoogudega tuleb endiselt arvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles