Algavaks nädalaks lubab tuult ja vihma

Silja Vilbu
Copy
Vihmavari tasub sel nädalal lähedal hoida
Vihmavari tasub sel nädalal lähedal hoida Foto: Mailiis Ollino

Algavaks nädalaks lubab riigi ilmateenistus küllaltki heitlikku vihma. Üsna tihti võivad meid kimbutada sajuhood, millega kaasneb tugev tuul. Õnneks püsib õhutemperatuur päevasel ajal siiski 20 kraadi ümber.

Esmaspäeval suundub madalrõhkkond piki Skandinaaviat kirde poole ning selle lohk liigub öösel ühes vihmapilvedega saartele ja sealt edasi mandrile. Hommikupooliku jooksul laieneb sadu Peipsi äärde, samal ajal saartel pilved juba hõrenevad ja pärastlõunaks lõpeb vihm ka mandri lääneservas. Õhtul taandub sadu Peipsi taha. Tuul on tugev, puhub öösel kagust, päeval pöördub edelasse, õhtu poole läände, ulatub puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 12...17, päeval 19...22 °C, Lõuna-Eestis võib paar kraadi kõrgemale tõusta.

Ilm esmaspäeval
Ilm esmaspäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Teisipäeval madalrõhkkond kaugeneb ja sajupilved taanduvad ning öö on juba selgem ja sajuta, aga võrdlemisi tugeva edela- ja läänetuulega. Päeval võib aeglaselt tugevneva kõrgrõhuharja tingimustes pilverünki areneda ja mõnest üksikust ka hoog vihma tulla. Puhub mõõdukas edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 9...13, rannikul kuni 16, päeval 19...24 °C.

Ilm teisipäeval
Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeva öösel eemaldub kõrgrõhuhari aeglaselt idapiiri taha, aga hoiab ilma veel sajuta ja rahuliku. Päeval läheneb lõuna poolt madalrõhkkond ja tõenäoliselt võtab suuna Eesti kohale. Sel juhul on oodata rohket vihmasadu ning sõltuvalt keerise liikumistrajektoorist kas siis idakaare või põhjakaare tuule tugevnemist. Õhutemperatuur on öösel 7...12, rannikul kuni 16, päeval 16...21 °C, Kagu-Eestis võib paar-kolm kraadi kõrgemalegi tõusta.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval sajab eemalduva madalrõhkkonna järel hoovihma. Läänekaare tuul võib öösel väga tugev olla. Õhutemperatuur on öösel 10...15, rannikul on kraad-paar kõrgem, päeval 17...21 °C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles