„Tõde ja õigus“ asub Oscarit püüdma (2)

Järva Teataja
Copy
Tõde ja õigus filmivõtted
Tõde ja õigus filmivõtted Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Filmi Instituudi (EFI) kokku kutsutud komisjon otsustas napi häälteenamusega saata Ameerika Filmiakadeemia parima võõrkeelse filmi kategoorias kandideerima Tanel Toomi lavastatud ja kirjutatud draama „Tõde ja õigus“. Lisaks läheb Eestit esimest korda esindama ka dokumentaalfilm, Ksenija Ohhapkina „Surematu“, mis võitis Karlovy Vary festivali.

„Valikuprotsessi iseloomustas kindlasti Eesti Vabariik 100 eriprogrammi raames toodetud kolme mängufilmi osalemine,“ ütles EFI juht Edith Sepp, kelle vedamisel valis sõltumatu komisjon võitja seitsme kandidaadi seast. „Tähelepanuväärne on aga see, et EV100 programm ei andnud selget eelist. Pigem oli märgiline, et kaudselt otsutas just rahvas, milline film peaks Eestit esindama. See tähendab, et mõjuvamaid argumente oli menu kodumaise publiku seas.“

Komisjon saadab Eestit esindama Allfilmi toodetud filmi, mis on Tanel Toomi jaoks täispika mängufilmi lavastajadebüüt. Juuli lõpu seisuga oli „Tõe ja õiguse“ kinokülastuste arv 265 866, mis teeb filmist taasiseseisvunud Eesti enimvaadatud linateose.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles