Kirnas kuuleb kogu tõde hapendamisest

Anne Põder
Copy
Hapukurgid.
Hapukurgid. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Juba sel kolmapäeval toimub Kirna mõisa ja Türi valla eestvedamisel loeng-töötuba hapendamise kasulikkusest, mis on hoidistamise hooajal perenaiste teadmiste varasalve täiendamiseks igati sobilik.

Loengut ja õpituba juhendav toitumisnõustaja Tuuli Taimur selgitas, et hapendatud toidu söömine on ülioluline inimese immuunsüsteemi ja soolte tegevuse toimimisel. «Kuidas teha õigeid toitumisvalikuid ning toetada seedimist, sellele loeng põhiliselt keskendubki,» sõnas ta.

Üks lihtsamaid viis oma tervist turgutada, on Taimuri sõnul ausse tõsta vanade eestlaste hapendamise traditsioon. «Loengus räägime, mida ja kuidas hapendada ning miks see ikkagi meie tervisele hea on. Lisaks teooriale teeme näitlikult läbi hapendamise sammud ning loomulikult maitseme juba valmis hapendatud köögivilju,» lausus ta.

Loeng-õpituba algab Kirna mõisas kell 16 ja kestab orienteeruvalt kaks tundi ning selle eest paluvad korraldajad teha vabatahtliku annetuse vastavalt võimalusele. Kindlasti on vajalik oma osalus eelnevalt kirja panna siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles