Viimased rannailmad? Alanud nädal tõotab tulla kuum ja päikeseline

Järva Teataja
Copy
Soe ilm meelitab veemõnusid nautima.
Soe ilm meelitab veemõnusid nautima. Foto: Meelis Meilbaum

Alanud nädalast tasub ilmselt viimast võtta, kuna kardetavasti on tegemist viimaste korralike suvepäevadega sel aastal. Riigi ilmateenistuse andmetel peaks õhutemperatuur kogu nädala vältel päevasel ajal 22-25 kraadi ümber püsima. Kohati võib see kerkida ka üle 25 kraadi.

Teisipäeva öö on kõrgrõhkkonna servas õhukese pilvevine ja mõõduka läänekaare tuulega. Päevaks tuleb kõrgrõhkkond Läti kohale ja selle vahetus läheduses püsib kuiv ilm. Tuul vaibub ja on muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 8..13, rannikul kuni 17, päeval tõuseb laialdaselt 22..26°C-ni, meretuulega rannikul jääb 20°C ümbrusse.

Ilm teisipäeval
Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeval suundub kõrgrõhkkond Eesti idapiiri taha, aga selle serv katab nii Balti riike kui Läänemerd ning meie ilm on ikka sajuta. Võib vaid õhukest pilvevinet olla. Puhub mõõdukas lõuna- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 10..15, rannikul kuni 18, päeval 22..26°C, saarte rannikul 20°C ümber.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval püsib kõrgrõhkkond Venemaa kohal ja Eesti ilm selle serva all on ikka sajuta ning laialdaselt ka päikeseline. Üle Skandinaavia Rootsi rannikule laieneb aga madalrõhkkonna serv, mille survel tugevneb ka meie vetes kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 11..16, meretuulega rannikul kuni 18, päeval 22..25, rannikul 20°C ümber.

Reede öö on taganeva kõrgrõhkkonna servas võrdlemisi tugeva kagutuulega ja mandril ikka sajuta. Saartele võivad aga juba mõned vihmapilved jõuda. Päeval liigub piki Skandinaavia rannikut kirde poole madalrõhkkond ja selle serv riivab ka Läänemere ümbrust, lisandub pilvi ja kohati võib hoovihma sadada. Tuul nõrgeneb ning puhub lõunast ja edelast. Õhutemperatuur on öösel 11..16, rannikul kuni 18, päeval 19..24°C. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles