Järvamaa koolijuht pääses aasta õpetaja nominetide hulka

Urmas Glase
Copy
13.10.2015. Väätsa põhikooli direktor Margo Sootla
13.10.2015. Väätsa põhikooli direktor Margo Sootla Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kolmapäeval kell 14 kuulutas haridus- ja teadusminister Mailis Reps Tallinna Teletorni õuel peatselt algava õppeaasta puhul toimuval pidulikul hariduspere vastuvõtul välja aasta õpetaja konkursi nominendid.

Järvamaalasi on preemiate nominendi kandidaadiks esitatud viies kategoorias: aasta klassiõpetaja neli, aasta klassijuhataja kolm, aasta põhikooli aineõpetaja neli, aasta õppeasutuse juht neli ja aasta tugispetsialist kaks kandidaati.

Pärastlõunaks oli selgunud, et nomineerituks osutus aasta õppejuhi kategoorias Väätsa põhikooli direktor Margo Sootla, kes peagi algaval õppeaastal asub juhtima Paide gümnaasiumi. Koos Sootlaga on aasta õppejuhi tiitlile nomineeritud veel Eda-Mai Tammiste Aegviidu lasteaiast ja Maarja Merigan Tallinna 32. keskkoolist.

Kokku kuulutab haridus- ja teadusministeerium personaalsed hariduspreemiad välja 12 kategoorias. Lisaks valitakse teist aastat aasta kooli. 

Kopsakas preemiafond

Vastuvõtt kõikidele alus-, üld-, kutse- ja kõrgharidusasutuste esindajatele, ministeeriumi koostööpartneritele ning aasta õpetaja konkursi finalistidele toimub teist aastat järjest tunnustamaks inimesi, kes on viinud Eesti hariduse maailma tippu. 

Haridus- ja teadusministeeriumil on au tunnustada aasta õpetaja galal “Eestimaa õpib ja tänab” just neid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid, kelle viimase kolme aasta töö on teistele eeskujuks, kes panustavad õppurite arengu toetamisse, koostöösse ning uueneva õpikäsituse elluviimisesse õppeasutustes.

Alates 2018. aastast määrab vabariigi valitsus aasta õpetaja üheksa kategooria parimatele riikliku hariduspreemia ning lisaks riikliku haridustöötaja elutööpreemia suurusega 65 000 eurot, mis antakse üle iga-sügisesel aasta õpetaja galal. Väiksemate preemiatega tunnustatakse aasta hariduse sõbra ja haridusasutuse aasta teo laureaate, samuti kõiki nominente ehk kolme parimat kõikides kategooriates.

Sel aastal on üheks aasta õpetaja konkursi kategooriaks eelmisel aastal esimest korda toimunud Aasta Kooli konkurss, mille eesmärk on näidata kooli loovas ja lõbusas võtmes, kus tegutsetakse ühiselt ka õppetöö väliselt, hinnatakse koostööd ning kus valitsevad üksteist toetavad suhted.

Mullu Järvamaa õpetajad kõrgeimat tunnustust ei pälvinud. Küll jõudsid aasta õpetaja nominentidena finaali Irma Olonen Paide lasteaiast (aasta lasteaiaõpetaja), Helle Suurkivi Väätsa põhikoolist (aasta klassiõpetaja), Kaidi Aabla Paide ühisgümnaasiumist (aasta klassijuhataja), Kaja Kraav Albu põhikoolist (aasta põhikooli õpetaja), Aet Sarv Türi ühisgümnaasiumist (aasta gümnaasiumiõpetaja) ja Kaja Piirfeldt Järvamaa kutsehariduskeskusest (aasta kutseõppeasutuse õpetaja).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles