Evely Kaasiku võitis kolmanda järjestikuse meistritiitli

Anne Põder
Copy
Orienteerumise medalivõitjad naiste tavarajal. Võitja Evely Kaasiku (keskel) koos  konkurentide Eleri Hirve ja Marianne Hirvega.
Orienteerumise medalivõitjad naiste tavarajal. Võitja Evely Kaasiku (keskel) koos konkurentide Eleri Hirve ja Marianne Hirvega. Foto: Marjaana Vaher

Orienteerumise Eesti meistrivõistlused said nädalase pausi järel järje tavaraja ja noorte ning veteranide teatejooksudega. Tavarajal võitis järvalane Evely Kaasiku tänavuse aasta Eesti MV kolmanda järjestikuse kulla. 

Võistluspaigaks oli järgmise aasta Euroopa meistrivõistluste kõrvalmaastikud Lääne-Virumaal Miilal. 

Orienteerumisklubi JOKA esindaja Paul Poopuu ütles, et naiste 10,75 kilomeetrisel ja 17 kontrollpunktiga rajal asus medaliheitlusse 13 naist.

Evely Kaasiku, kui Eesti orienteerumise jooksva edetabeli liider, startis vastavalt võistlusjuhendile soodsaimal viimasel stardipositisoonil. Kaasiku alustas võistlust agressiivselt ja kiirelt ning haaras kohe liidrikoha ning vaatamata mõnele orienteerumisveale, ei loovutanud liidripositsiooni jooksu lõpuni.

Finišis oli ta edu teisena lõpetanud Eleri Hirve (OK Võru) ees viis minutit. Pronksi võitis võrulane Marianne Hirv (+6:02).

Euroopa meistrivõistlusteks valmistuv Poola esinenumber ja Kaasiku konkurent rahvusvahelistel tiitlivõistlustel Hanna Wisniewska lõpetas Eestimaa raske läbitavuse ja halva nähtavusega metsas ehk välisvõistlejate sõnul „rohelises põrgus“, viiendana, enam kui kümneminutilise kaotusega.

Tiheda medaliheitluse pidasid ka mitmed JOKA noororienteerujad, ent seekord tuli siiski napilt konkurentide edu tunnistada.

Noormeeste M18 klassis saavutas Raiko Marrandi neljanda koha, pronks jäi 36 sekundi kaugusele. Viiendad kohad jooksid välja noormeeste M16 klassis Artur Soo ja tüdrukute N14 klassis ennast ületanud Anett Liisa Parts.

Veteranide vanusklassides võitis Siiri Poopuu naiste N60 klassis hõbemedali, pronksiga lõpetasid Helle Hallik N35 ja Kalev Ruberg M60 klassis. Esikuuikusse jõudsid Kersti Ehala N55 klassis neljas koht, Margus Marrandi M45 ja Raul Laas M60 klassis viies koht ning Raivo Pellja M50 klassis kuues koht.

Noorte ja veteranide klasside teatejooksudes üllatasid meeldivalt hea soorituse ja ühtlase jooksuga tüdrukute N16 klassi teatevõistkond Anett Liisa Parts, Roosi Rütman ja Anna-Liisa Parts, kes suutsid tasavägise võistluse lõpetada pronksmedali vääriliselt.

Medalivõidule lähedal olid ka poisid M16 klassis, kus Mehis Udam, Artur Soo ja Raiko Alliksaar pidid alles viimases vahetuses medalikoha loovutama ja lõpetasid üheteistkümne võistkonna seas neljandana.

Veteranide teatejooksudes tõid JOKA orienteerujad koju kaks tiitlivõitu. Meeste M35 klassis võitsid meistritiitli Kaarel Kallas, Toomas Marrandi ja Tiit Tähnas ning M45 klassis kuulusid meistermeeskonda Ilmar Udam, Margus Marrandi ja Raivo Pellja. Viienda koha saavutasid N45 klassi naiskond Kersti Ehala, Siiri Poopuu ja Rita Ojala ning M55 meeskond Raul Laas, Matti Betlem ja Kalev Ruberg.

Tänavuse aasta viimased Eesti orienteerumismeistrid selguvad nädala lõpus Varbola linnamäe ümbruse maastikel ühisstardist joostavas orienteerumismaratonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles