Tuli hävitas küüni ja loomadele allapanuks mõeldud põhu

Tiit Reinberg
Copy

Öösel kell 23.08 said päästjad teate tulekahjust Järva vallas Sõrandu külas. Helistaja sõnul oli näha, et vanast laudast tuleb suitsu ning oli ka tulekuma. Esimesena sündmuskohale jõudnud Sõrandu vabatahtlikutele avanes aga oluliselt tõsisem vaatepilt: põles umbes 500 ruutmeetrine heinaküün.

Kiirelt tõsteti väljasõidu aste kolmanda peale, seega sündmuskohale sõitsid kõik Järvamaal valves olevad päästjad, lisaks kutsuti appi Põltsamaa komando mehed ja vabatahtlikud.

Küüni osa hävis täielikult, sellega kokku ehitatud vanasse lauta leegid aga ei levinud. Oma osa sellel oli kindlasti tuletõkke müüril ja lisaks ka päästjate tööl, kes pidevalt kastsid ja jahutasid lauda osa.

Kuna tegemist on väga suure ja mahuka tulekahjuga, nii ressursi kui ka vajamineva vee hulga suhtes, suunati põhiline jõud tule leviku ära hoidmisele.

Nimetatud küün kuulub osaühingule Sõrandu Farm, mis omakorda kuulub osaühingule Estonia.

Osaühingust Estonia öeldi Järva Teatajale, et küünis ei hoitud loomadele söödaks mõeldud heina, vaid hoopis põhupalle allapanuks. Hinnanguliselt võis hoones põlengu hetkel olla 250 tonni põhku, mitte rohkem. 

Põlenud põhku päästa ei õnnestunud. Esimesel võimalusel hakkavad päästjad järeltööde käigus eritehnikaga põhupalle küünist välja tooma, lahti harutama ja veega läbi loputama.

Vastutav operatiivkorrapidaja Andrei Rikberg, kes sündmuskohal viibis, ütles, et põlengu täpsed asjaolud selgitab välja juurdlus. Tema esialgsel hinnangul oli tegemist isesüttimisega, mida küünides aegajal ikka juhtub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles