Tasuta bussiretk viib avastama keskaja peidetud võlusid

Kuido Saarpuu
Copy
Koeru kirik
Koeru kirik Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Muinsuskaitseamet ja Järvamaa Muuseumi Sõprade Seltsiga korraldavad 15. septembril tasuta bussiretke Koeru ja Järva-Jaani kirikusse tutvuma sakraalhoonetest avastatud seinamaalingutega.

Tänavu suvel on Eesti kunstiakadeemia muinsuskaitse ja konserveerimise osakonna tudengid viibinud suvepraktikal Koeru ja Järva-Jaani kirikus. Praktika käigus avasid ja konserveerisid nad kirikute keskaegseid maalingukihte. Tööde käigus tuli ilmsiks palju põnevat Eesti keskaegsete kirikute siseviimistluse kohta. Huumorit lisas ettevõtmisele Koeru kirikust välja tulnud keskaegne Epiima logo

Kell 14 Koeru kirikus algaval ekskursioonil tutvustab kunstiakadeemia muinsuskaitse ja konserveerimise osakonna juhataja Anneli Randla uusi leide reformatsioonieelsest ja -järgsest kirikute siseviimistlusest Koeru ja Järva-Jaani kirikus. Arutletakse teemal, mis, miks ja millal muutis meie kirikud värvivaeseks.

Koerust sõidab buss edasi Järva-Jaani kirikusse, kus ekskursioon algab umbkaudu kell 14.45.

Tasuta buss väljub 15. septembril kell 13 Paide muusika- ja teatrimaja platsilt. Lisateave ja soovi korral bussikoha kirjapanek telefonil 5668 2165 (Ründo Mülts). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles