Maakonna suurpidu toimub kahe eraldi kontserdina

Järva Teataja
Copy
Järvamaa laulu- ja tantsupidu linnulennult.
Järvamaa laulu- ja tantsupidu linnulennult. Foto: Kaspar Pokk/Kanal2
  • Peo tunnuslooks saab olema Ott Leplandi “Hingesugulane”

Järvamaa omavalitsuste liidu poolt välja kuulutatud ideekonkursi, millega otsiti kavandit jägmise aasta Järvamaa laulu- ja tantsupeoks, võitis Kätlin Merisalu ja Marika Kuusiku esitatud ideekavand "Hingesugulane".

Kavandi koostajate selgitusel on eesmärk 113. laulu – ja tantsupeoks panna tegija, kuulaja ja vaataja mõtlema selle üle, mis väärtus on siin ilmas igal inimesel.

„Me kõik oleme hingesugulased – sõber hingesugulane, elumuutev hingesugulane, armastaja hingesugulane, võõras hingesugulane, jumalik hingesugulane. Keegi ei saa minna läbi elu vaid üksi, ikka ja jälle kohtad oma eluteel neid, kelle mõtteviis,  käitumine või elu väärtushinnangud mõjutavad sinu valikuid ja edasist eluteed. Hingesugulastega oleme veetnud palju elusid ja saanud läbi nende elude erinevaid kogemusi,“ ütlevad idee autorid.

„Meie poolt pakutav peo idee suuremaks eesmärgiks on tuua kokku täna Järvamaal tegutsevad kollektiivid ning Järvamaal tegutsenud, Järvamaad puudutanud ja siia oma jälje jätnud kollektiivide juhendajad koos oma tänaste kollektiividega. Olenemata sellest, kuhu kedagi elutee kandnud on, või kuidas meie elu on muutnud ka Järvamaad, on meie kohus kõike mäletada ning püüda hoida kõiki suhteid,“  tutvustavad esitatud ideed Kätlin Merisalu ja Marika Kuusik.

2020. aasta Järvamaa laulu- ja tantsupeo tegemiseks esitati kokku kolm ideekavandit

Tuleva aasta laulu – ja tantsupidu saab alguse tule süütamisega Järvamaa kultuurihiiest ja toimub  kahe eraldi kontserdina, tantsupeo kontsert Paide Hammerbecki põhikooli staadionil ja laulupidu Paide vallimäel kus kahte kontserti ühendavaks teeks on rongkäik ühest peopaigast teise.

Eraldi kontsertide toimumine annab võimaluse huvitavama ja mahukama repertuaari õppimiseks ning võimaldab kasutada ka enam liike. Kindlasti ei lühenda see laulu- ja tantsupidu iseenesest, kuid muudab selle mitmekesisemaks ja värvikamaks. Tantsupeo kontserdile  kaasatakse tantsurühmadest 15 liiki alates mudilastest kuni memmede rühmadeni ning laulupeo kontserdile kõik kooriliigid, puhkpilliorkestrid, sümfoniettorkester ja rahvamuusikud.

Peo tunnuslooks saab olema Ott Leplandi “Hingesugulane” ning üldises kujunduses soovitakse kasutada pilte erinevatest suhetest.

Järvamaa laulu- ja tantsupidu peab olema suursündmus, mille ettevalmistamine toimub suure rõõmuga ning mille ettevalmistusperiood on igale kollektiivi liikmele motiveeriv, arendav ning palju uut indu andev.

2020. aasta Järvamaa laulu- ja tantsupeo tegemiseks esitati kokku kolm ideekavandit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles