Maadlejad avasid hooaja välisvõistlusega

Kuido Saarpuu
Copy
Maadlusmatt.
Maadlusmatt. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Laupäeval Lätis, Riia lähedal peetud rahvusvahelisel noorte maadlusturniiril lõid kaasa ka Järvamaa Matimehed. Koju toodi seitse medalit.

Maadlusklubi Järvamaa Matimehed treener Mati Sadam ütles, et võistlused olid oma 100-150 võistlejaga päris rohkearvulised. Matimehed olid esindatud 11 sportlasega.

Saadi kaks esikohta. Kehakaalus kuni 47kg võitis esikoha Rasmus Peets Paide Hillar Hanssoo põhikoolist. Esimeseks tuli ka Timor Arusaar Koeru keskkoolis ja seda kuni 50kg maadlejate arvestuses. Selles kehakaalus tuli kaksikvõit. Teine oli seal Karel Kuurmaa Laupa põhikoolist.

Teiseks tulid veel Karl Kirsimets (Koeru KK, kuni 30kg) ja tüdrukutest Emily Vislapu (Türi PK, kuni 32kg) ja kolmandaks Aron Lieberg (Väätsa põhikool, kuni 26kg) ning Uku Nugis (Koigi PK, kuni 40kg). „Arvestades seda, et võistlusel oli koos omajagu palju maadlejaid, siis need tulemused näitavad, et oma naabritega võrreldes oleme järje peal,“ hindas Mati Sadam. „Et eelmisel hooaja võistlesime päris palju, siis tundub, et saadud võistluskogemus on tulemas kasuks- hirm võistlemise ees, eriti just nooremate puhul, on ära kadumas.“

Läti võistlusega algas maadlejatele ka uus võistlushooaeg. Suvel tehti rannamaadlust ning korraks põigati maadlusturniirile ka Soome. Kokku tuldi augustis.

Sadama teada võtsid võistlustel lisaks Läti ja Eesti maadlejatele osa ka Venemaa ja Leedu sportlased. „Meile oli see esimeseks korraks sel võistlusel maadelda,“ selgitas Sadam. „Läti klubi esindaja oli suvel, siis kui me rannamaadluse võistlust korraldasime, Türil ja kutsus meid vastukülaskäigule. Oktoobri alguses on meil Türil uued võistlused ja ka sinna lubati tulla- tundub, et koostöö toimib. Oma võistlusele ootame võistlejaid üle Eestis ja kui hästi läheb siis ka Lätist-Leedust ja Soomestki.“

Läti võistlusega algas maadlejatele ka uus võistlushooaeg. Suvel tehti rannamaadlust ning korraks põigati maadlusturniirile ka Soome. Kokku tuldi augustis.

Maadlustarkust jagatakse 2019. aasta sügisel Järvamaal Türil ja Koerus (treeninguid antakse ka Rakkves), kuhu käiakse kokku ka muudest maakonna piirkondadest. Korrus3 klubil on esindus Paides. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles