Särevere poisid lähevad Olusterre kündma

Kuido Saarpuu
Copy
Kündmine.
Kündmine. Foto: Lea Margus/Valgamaalane

Laupäeval Olustveres toimuval koolinoorte künnivõistlusel on tänavu osalejaid lisaks Eestile veel 12 riigist: Ukrainast, Lätist, Slovakkiast, Inglismaalt, Soomest, Hollandist, Saksamaalt, Hispaaniast, Prantsusmaalt, Valgevenest, Poolast ja Leedust.

Võistlus avatakse kell 8 Olustvere leivakoja juures asuval lipuväljakul, auhinnatseremoonia samas ca kell 18. Võistlejad künnavad kahes vahetuses.

Eestit esindavad õpilased Järvamaa kutsehariduskeskusest, Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist ning noorim osaleja Andres Tamm tuleb Muuga-Laekvere koolist.

Järvamaa kutsehariduskeskuse põllumajanduse valdkonna juhtõpetaja Aive Kupp ütles, et nende kooli esindus on sel aastal neljaliikmeline- Ralf Menne (põllumajandustöötaja eriala IV kursus), Siim Sander (II), Rainer Pikhoff (I) ja Tanel Lillemäe (II). Noormeeste juhendajaks on kutseõpetaja Reimo Ilves. Kaasa võetakse ka kaks kooli õppetraktorit.

„Kündmine on üks tähtsamaid põlluharivise viise ning on väga olulised, et õpilased selle selgeks saaksid. Sellised võistlused on praktilise tööoskuse näitamise koha pealt väga olulised,“ selgitas Aive Kupp. „Põhjus, miks me võtame neile võistlustele kaasa juba ka esimese kursuse poisse, on sellest, et püüame pidevalt võistlejate osas järelkasvu koolitada.“

Varasematel aastatel on olnud haruharv juhus kui kutsehariduskeskuse õpilased pole koolinoorte künnivõistlusel poodiumile tõusnud. Ralf, Siim ja Tanel olid Olustveres võistlemas ka mullu.

Võistlused toimuvad maailmameistrivõistluste reeglite järgi. Kogu päeva koordineerib õppetalu juhataja Riho Kala koos Olustvere kooli õpilastega, võistlusplatsid ja tehnika seab valmis Elmut Lehiste ning võistluspäeva kohtunikud ja võistlejad saavad juhiseid peakohtunik Taavi Võsalt.

Võistlusala lähedusse on tulemas uusima põllumajandustehnika esitlus, lisaks toimub traditsiooniline hoidiste mess ja toidulaat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles