37. Türi metsajooks võideti rajarekordiga

Kuido Saarpuu
Copy
Türi metsajooksu meeste esikolmik.
Türi metsajooksu meeste esikolmik. Foto: Erakogu

Türi Tolli metsa suusaradadel joosti teisipäeva õhtul 37. Türi metsajooks. Jooks toimus eraldistardist.

Paul Poopuu orienteerumisklubist JOKA selgitas, et metsajooksu eripäraks on, et see joostakse eraldistardist ja rajal tuleb kiibiga fikseerida vahepunktid raja erinevates kohtades. Meeste klassi raja pikkuseks oli 6 km ja kindla võidu saavutas hetke maakonna parim noorjooksja Johannes Laur, kes lõpetas võistluse uue rajarekordiga 19.58. Eelmine rekord oli püstitatud neli aastat tagasi Marek Salla poolt ja see oli ligi 40 sekundit nõrgem. Meeste klassi järgnevad kohad võitsid Ragnar Raud ajaga 21.38 ja eelnev rajarekordi omanik Marek Salla 22.17.

3 km rajal võitis naistest Annaliisa Aren ajaga 15.56, edestades Henrietta Tankleri ja Katrin Kallast. Poiste P14 vanuseklassis oli nobedaim Henri Perillus ajaga 11.40, järgnesid Kameron Pukka 12.00 ja Maarius Kotsulim 12.07.

Poopuu sõnas, et põnevaim heitlus esikohale toimus seekord seenioride vanuseklassides. Meestest võitis Tarmo Saare ajaga 10.55. Vaid sekundiga kaotas Vello Lillipuu ja kolmas oli Gert Saamann ajaga 11.51. Naisseenioride seas oli kiireim Ester Marjapuu ajaga 14.13. Siiri Poopuu kaotas 3 sekundiga ja Maive Leifi lõpetas ajaga 16.44.

Kõige nooremad jooksusõbrad läbisid 1 km distantsi. Poistest võitis Steven Martin Lillipuu ajaga 3.30, Järgnesid Henry Vahtre 4.21 ja Christofer Valang 4.32. Tüdrukute parim oli Annaliisa Aren 3.47, järgnesid Viktoria Plakk 4.20 ja Marianne Veerberg 4.32.

Jooks oli tavapäraselt üheks ettevalmistavaks võistluseks Paide-Türi rahvajooksule, mis toimub kolme nädala pärast ja millele registreerimine täishooga käimas on. Ka Türi metsajooksu võitjatele oli üheks auhinnaks priipääse tulevasele suurjooksule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles