Kilplaste kojas saab hiiri süüa

Silja Vilbu
Copy

Järvamaa käsitöökodades olid laupäeval avatud uste päevad. Kohalik ühisettevõtmine tutvustas Järvamaa käsitööd ja -kohvikuid ning pakkus külastajatele ehedaid elamusi. Teiste seas avas enda uksed ka Kilplaste koja käsitöötuba, kus võtsid külastajaid vastu Helena Siiroja ja Meelis Kirsimets.

Siiroja ja Kirsimets viisid päeva jooksul läbi erinevaid käsitöötubasid. Valmistada sai värvilisi taimse glütseriini seepe, kokata maitsvaid šokolaadihiiri, maalida portselannõusid ja kaunistada decupaažtehnikas küünlaid. Lisaks oli avatud keraamika töötuba, kus osalejad said savikedral vormida või oma kätega voolida saviasja, mis põletatakse hiljem, peale mõnepäevast kuivamist.

Käsitöökohvikus pakkusid värskeid saiakesi, pirukaid ja sooja toitu Thea Silluta ja Lauri Pent.

​Siiroja nentis, et päeva esimeses pooles neil kuigi palju külastajaid ei olnud. Võimalik, et rahva meelitas endale samal ajal Koerus toimunud perepäev. Küll aga oli mitu gruppi Siiroja sõnul end õhtuks kirja pannud, nii et töötoad külastajateta ei jäänud.

Siiroja naeris, et enamasti on nii, et kui ta otsustab külastajate puuduse tõttu koju minna või puhkepausi teha, keerab kohe auto õuele ning korraga on koda külalisi täis. 

Järvamaa käsitöökodade päevast võttis Kilplaste koda osa ka möödunud aastal. Siis korraldati sarnaseid töötubasid.

Maitsvaid šokolaadihiiri saab valmistada ka kodus:

Kilplaste koja retsept
Kilplaste koja retsept Foto: Silja Ratt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles