Uus nädal toob hoovihma ja lumekruubid

Silja Vilbu
Copy
Sügis on täies hoos.
Sügis on täies hoos. Foto: Elmo Riig

Riigi ilmateenistus ei luba peagi algavaks nädalaks just kõige soojemat sügisilma. Mitmeks ööks lubab miinuskraade ning taevast kallab vihma, välistatud pole ka lumekruubid.

Esmaspäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Öö on selgem, olulise sajuta, põhjakaare tuul nõrgeneb ja õhutemperatuur langeb -1..+4, maapinnal alla 0, rannikul on kuni 11°C. Päeval vaheldub päikesepaiste pilverünkadega. On mõne üksiku vihmahoo võimalus. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on 7..11°C.

Ilm esmaspäeval
Ilm esmaspäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Teisipäev on kõrgrõhkkonna servas suurema sajuta, vaid üksikutes kohtades tuleb hoog vihma, Kirde-Eestis võib sekka ka lumekruupe pudeneda. Puhub nõrk põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1..+5, selgema taeva korral võib langeda ka madalamale, kitsal rannikuribal on sooja kuni 10, päeval 7..11°C.

Ilm teisipäeval
Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeval jääme endiselt külma kõrgrõhkkonna haardesse. Ilm on valdavalt kuiv, üksnes põhjarannikul võivad välja areneda mõned hoogsajupilved. Tuul on nõrk ja puhub enamasti põhjakaarest. Õhutemperatuur öösel -1..+4, selgema taeva korral võib langeda taas madalamale, rannikul on kohati sooja kuni 8, päeval 6..10°C.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeva öösel on ilmakujundajaks kitsas kõrgrõhuvöönd, päeval suureneb madalrõhkkonna mõju. Päeval võib kohati hoovihma sadada, tuul pöördub läänekaarde ja tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel -2..+4, rannikul kuni 8, päeval 6..10°C.

Reede kujundab ilma madalrõhkkonna edelaserv. Kohati sajab hoovihma. Läänekaare tuultega kandub Eestisse veidi soojem õhumass. Õhutemperatuur on öösel 3..8, rannikul kuni 11°C, päeval 9..12°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles