Ugala teatri buss toob teatrisõbrad Paidest ja Türilt etendusele

Kuido Saarpuu
Copy
Ugala teatri uuslavastus "Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus".
Ugala teatri uuslavastus "Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus". Foto: Siim Vahur

Ugala teater pakub Paide ja Türi teatrisõpradele mugava viisi Viljandisse teatrisse sõiduks. Ugala teatri buss, millega tavapäraselt sõidab teatritrupp teistesse linnadesse etendusi andma, sõidutab 27. septembril vaatajad hoopis Viljandisse.

Sel õhtul etendub  Ugalas  100. hooaja avalavastut "Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus". Peadpööritav rännak läbi saja aasta etendub vaid Viljandis Ugala teatri suures saalis, kasutades selleks ära pea kõik lavatehnilised võimalused.

Loo keskmes on äsja 100aastaseks saanud Allan Karlsson, keda kehastab Aarne Soro. Oma 100. sünnipäeval otsustab Allan jätta seljataha elu Viljandi eakatekodus ja akna kaudu põgeneda. Algab peadpööritav ja plahvatusterohke tagaajamine läbi suvise Viljandimaa, aga ühtlasi ka rännak läbi Allan Karlssoni elu ja maailma lähiajaloo sõlmpunktide. Rootsi kirjaniku Jonas Jonassoni 2009. aastal ilmunud esikromaanil põhineva lavastuse dramaturg on Priit Põldma ja lavastab Ringo Ramul.

Buss stardib 27. septembril kell 17.00 Paide muusika- ja teatrimaja juurest, peatub kell 17.20 Türi kultuurikeskuse juures ning 15 minutit pärast etenduse lõppu toob teatrikülastajad tagasi koju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles