Eestile kingi teinuid tänatakse Viljandis

Merit Männi
Copy
Põltsamaal sinimustvalge inimlipu moodustamiseks kogunenud ligi 1800 inimest lõid umbes 115 meetri pikkuse trikoloori.
Põltsamaal sinimustvalge inimlipu moodustamiseks kogunenud ligi 1800 inimest lõid umbes 115 meetri pikkuse trikoloori. Foto: Margus Ansu
  • Järvamaa tegi Eestile 81 kingitust

Ugala teatris tähistatakse pühapäeval EV100 tänugalaga „Maaga rahva pidu“ 100 aasta möödumist maaseaduse vastuvõtmisest, mille tulemusel rajati noores Eesti Vabariigis 56 000 talu, samuti antakse galal üle tunnistähed programmi „EV100 igas külas“ korraldajatele.

Tänugalal antakse üle ka tunnistähed programmis „EV100 igas külas“ osalenud kogukondadele, kes tähistasid Eesti Vabariigi 100. juubelit oma kodukoha elu parandamiseks tehtud kingitusega. 

„Kolme aasta jooksul renoveeriti seltsimaju, kõlakodasid ja tuletorne, pandi püsti välijõusaale ja rajati kogukondadele lipuväljakuid, samuti tegeleti põhjalikult kogukonna ühise ajaloo jäädvustamisega. Nii linna- kui maakogukondade tehtud juubelikingituste nimekiri on väga pikk ja kirev – kokku tehti üle 620 kogukonda väärtustava kingituse,“ ütles programmi „EV100 igas külas“ üldkoordinaator Merle Jantson. „Kogukonnad jäädvustasid ja tähistasid Eesti riigi sajandat sünnipäeva väga uhkelt ja väärikalt, tõestades nii veenvalt oma elujõudu,“ lisas ta.

Kokku tehti üle Eesti enam kui 620 kingitust, neist enim Saaremaal, kokku 123, järgnesid Järvamaal 81, Harjumaal 59, Raplamaal 53 ja Põlvamaal 48 kingitusega. 

Tänugalal esineb kõnega president Kersti Kaljulaid, EV100 juhtrühma esimees Toomas Kiho, kogukondade ja põllumajandusorganisatsioonide esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles