Ela rahvajooksule kaasa kasvõi kodust

Kuido Saarpuu
Copy
Paide-Türi rahvajooks
Paide-Türi rahvajooks Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel pühapäeval, 6. oktoobril 38. korda toimuv Järvamaa suurim rahvaspordiüritus toob starti taas tuhandeid jooksjaid ja kõndijaid. Need, kes ise jooksma või kohapeale kaasaelajate ridadesse ei jõua, saavad end jooksupäeva sündmustega kurssi viia otseülekannete vahendusel. 

Rahvajooksu rajarekord pärineb 2014. aastast, kui keenialane Ibrahim Mukunga jooksis põhidistantsi läbi ajaga 40.30.5. Mukunga olla konkurentsi pakkumas ka sel aastal.

Seda, kuidas arenevad jooksurajal sündmused tänavu, vaata juba Saundlandi otseülekandest.

MUUDATUSED

Järgmisel aastal toimub Paide-Türi rahvajooks 39. korda ning esmakordselt septembri lõpus – 27. septembril. Kui seni on olnud traditsioon korraldada võistlus oktoobri esimesel pühapäeval, siis tulles vastu paljude sportlaste soovile, tuleb jooks nädala võrra varasemale ajale.

Peakorraldaja Erich Petrovitsi sõnul on peamiseks põhjuseks rahvajooksu toimumine vahetult pärast Tartu linnamaratoni. „Juba paar aastat toimuvad kaks võistlust ühel ja samal nädalavahetusel. Paljudele sportlastele ja jooksuharrastajatele käib kaks päeva järjest võistlemist aga üle jõu. Samas sooviksid nad mõlemast siiski osa võtta. Seetõttu muudame kuupäeva varasemaks ning loodame, et kasvatame sellega  ka põhidistantsil osalejate arvu," selgitas ta.

Paide-Türi rahvajooks kuulub ka Eesti linnajooksude sarja. Kui tänavu ollakse sarja viimaseks, siis järgmisel aastal eelviimaseks etapiks Tallinna ja Tartu linnamaratonide vahel. „Sobime ajaliselt sinna vahele väga hästi, nii et ootame kõiki ka Paide-Türi distantsile!" ütles Petrovits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles