Matkamängulised avastasid Roosna-Allikut

Kuido Saarpuu
Copy
Matkamäng on Roosna-Allikul igal aastal oodatud üritus.
Matkamäng on Roosna-Allikul igal aastal oodatud üritus. Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Laupäeval Roosna-Allikul ja ümbruskonnas olnud matkamäng «Saan ise looduses hakkama» osutus taas ülimalt populaarseks. Sel korral võitsid mängu kohalikudö.

Matkamängu korraldaja Tiiu Väli andis teada, et matkamängul osales 33 võistkonda vabariigi erinevates paikadest. Esikoha saavutas võistkond Alev: Aimar Alev, Riina Alev, Kadi Luik ja Andres Alev. Teiseks tuli võistkond Sõpruskond: Priit ja Katrin Punapart, Madis Tamm, Jaan Kirsipuu, kolmandaks aga võistkond Hundinahad: Timo Parts, Lauri Kitse, Karl Lepp ja Henri Lepp. „Osalejad jäid matkamänguga väga rahule ja jätkame seda mängu ka järgmisel aastal,“ kinnitas Väli. „Siis on mäng juba juubelihõnguline- 15. kord.“

Mängule olid oodatud neljaliikmelised võistkonnad. Ligi 15kilomeetrisel rajal läbivad võistlejad kuni üheksa kontrollpunkti, kusjuures avapunktis tuli näidata oma päästealaseid teamisi. Rajal liigutakse kaardi ja legendi abil jalgsi.

Arvamusfestivali juht Kaspar Tammist tuli sõprade Olavi, Kristi ja Adoga matkamängule osalema juba teist korda. Korra on ta olnud ka politseipunkti organiseerijaks. "See väga vägev ettevõtmine," kiitis ta. "Kodulähedane mäng, mis annab põhjuse heade sõpradega välja tulla, koos olla ja aega looduses veeta."

Matkamängu korraldaja Tiiu Väli andis teada, et matkamängul osales 33 võistkonda vabariigi erinevates paikadest.

Päästepunktis oodanud ülesanne läks neil Tammisti sõnul hästi. Samasuguse hea hooga edenes nende team ka järgmisse, politseipunkti. „Kokku on hulk kontrollpunkti, kuid ega me mängule aega tegema ei tulnud. Naudime,“ kinnitas ta.

Mullu osales matkamängul 34 võistkonda. Neljaliikmelisi võistkondi võeti vastu nagu ikka 35 ja ei ühtegi rohkem.

Roosna-Alliku matkamäng on Kaitseliidu, Naiskodukaitse ja Roosna-Alliku spordiklubi ühisprojekt. Seda korraldavad Tiiu Väli, Aldur Lõhmus ja Kaire Lõhmus. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles