Nädala teine pool tuleb vihmane, kuid soe

Silja Vilbu
Copy
Sügis on jõudnud värvide poolest tippaega.
Sügis on jõudnud värvide poolest tippaega. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Riigi ilmateenistus lubab nädala teiseks pooleks küllaltki sombust ilma. Vähemalt on õhk võrdlemisi soe: miinuskraade ei ole oodata isegi öisel ajal. 

Neljapäeval lisandub edelavoolus mahedust ja ka niiskust. Sajuhooge on laialdaselt öö hakul, pärast keskööd enam lõunapoolsetes maakondades, põhja pool on udu tekkimiseks tingimused soodsad. Päev on vihmasem Lõuna-Eestis ning ka saartel ja läänerannikul, põhja pool on sajuhooge hõredamalt ja harvem. Tuul puhub lõunakaarest ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel 3..9, kohati selgineva taeva all langeb 0°C lähedale, päeval on 7..11°C.

Reedel liigub üle Skandinaavia Botnia lahe äärde osatsüklon ja laieneb Läänemere äärde ning toob meile vihmahooge lisaks, pärastlõunal on sajuhood tihedamad. Edelatuul tõuseb meie rannikuvetes puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 4..9, rannikul kuni 11, päeval 9..12°C.

Ilm reedel
Ilm reedel Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Laupäeval jõuab uus madalrõhkkond Läänemerele ja liigub päeva peale piki Soome lõunaserva ida poole. Öö on selle vahetus läheduses vihmane, päev on hoovihmadega. Puhub tugev edela- ja läänetuul, puhanguid 14, rannikul kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval 9..12°C.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval kaugeneb madalrõhkkond Venemaale ja selle järel sajab meil veel hoovihma. Puhub tugev edela- ja läänetuul, Soome lahe ääres ka loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval 9..12°C.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles