Paides toimuval haridusfestivalil juurdlevad noored, miks eelistada inseneri ametit muusikule

Kuido Saarpuu
Copy
Paide Muusika- ja Teatrimaja sildi panek
Paide Muusika- ja Teatrimaja sildi panek Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna koguneb pea 400 õpetajat, koolijuhti ja noort haridusprogrammi Ettevõtlik Kool haridusfestivalile, mis toimub Paide Teatri- ja Muusikamajas. Tänavusel festivalil arutlevad noored selle üle, kas hakata muusikuks või hoopis inseneriks ning õpetajad õpivad üksteise praktikatest.

Haridusprogrammi Ettevõtlik Kool koordinaator Kristi Krilovs ütleb, et meie seas on nii palju tublisid õpetajaid, kes uuenduslike meetoditega muudavad õppimise äärmiselt põnevaks. „Just need õpetajad, kes töötavad haridusprogrammi Ettevõtlik Kool põhimõtete alusel jagavad enda parimaid praktikaid teistele kolleegidele,“ selgitab ta. Krilovs toob välja, et õpetajatel on võimalik osaleda näiteks robomatemaatika õpitoas või saada uusi teadmisi nn aktiivsest koolitunnist, kus igal õpilasel hoitakse meel erksana ja vaim virgena.

Õpilased saavad seevastu juurelda selle üle, miks valida inseneri eriala, kui võiks nautida kuulsust ja austajate tähelepanu popmuusiku ning laulukirjutajana. Enda lugu tutvustab Egert Milder, kes on avalikkusele eelkõige tuntud kui muusik, kuid hariduselt on tegelikult insener.

Haridusfestivalile paneb väärika punkti üle-eestilise edulugude konkurssi võitjate kuulutamine ja haridusprogrammi Ettevõtlik Kool standardite ehk kvaliteeditunnustuste jagamine. Standardeid jagatakse õppeasutustele, mis on juurutanud hästi igapäeva õppesse ettevõtliku ja õppijakeskse õpikäsitluse. Standardeid jagatakse 3 kategoorias, millest kõrgeim on kuldtase, sellele järgneb hõbe- ja baastase.

Haridusprogrammi Ettevõtlik Kool koordinaator Kristi Krilovs ütleb, et meie seas on nii palju tublisid õpetajaid, kes uuenduslike meetoditega muudavad õppimise äärmiselt põnevaks.

Haridusfestival on haridusprogrammi Ettevõtlik kool algatusel aastal 2007 sündinud üritus koolijuhtidele, õpetajatele ja õpilastele. Haridusfestivali korraldab Ida-Viru Ettevõtluskeskus koos maakondlike arenduskeskustega.

Haridusfestivali korraldamist toetab Haridus- ja Teadusministeerium Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondist läbi ettevõtlusõppe programmi Edu&Tegu.

Haridusfestivali päevakava!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles