Veel viis päeva on aega KredExi karjääriretkedele kandideerida

Kuido Saarpuu
Copy
Konesko Türi-Alliku nurgakivi
Konesko Türi-Alliku nurgakivi Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

9.-12. klasside õpetajad ja õpilased saavad kandideerida oma klassiga piirkonna tööandjaid tutvustavatele KredEx karjääriretkedele veel 21. oktoobrini. Algatuse raames viiakse õpilased tutvuma oma kodukandi ettevõtetega kokku kaheksas maakonnas. Järvamaal toimub karjääriretk 12. novembril.

KredExi ettevõtlusosakonna juhi Kaarel Ausi sõnul on osad koolid juba sooviavaldused saatnud ja võimalusest kinni haaranud. “Oleme varasematel aastatel noorte käest küsinud, kui palju on neil üldse olnud võimalust külastada ettevõtteid keset reaalset tööd. Ligi poolte jaoks on olnud karjääriretkedelt saadud kogemus esmakordne. Seega kutsume koole julgesti ja aktiivselt oma sooviavaldusi saatma, et õpilased saaksid osa sellest suurepärane võimalusest ja saaksid avastada tegelikku ettevõtluse maailma,” rääkis Aus. 

Retkest osa saamiseks on koolidele avatud sooviavalduste voor. 9.-12. klasside motivatsioonikirja või - videot oodatakse hiljemalt 21. oktoobril aadressile ekskursioon@kredex.ee. Laekunud taotluste seast valitakse kuu lõpuks välja klassid, kes osalevad tänavustel karjääriretkedel.

Karjääriretkede raames avaneb õpilastele võimalus tutvuda ühe päeva jooksul oma kodumaakonna kolme ettevõttega. Nii mõneski ettevõtetes tekib noortel võimalus ka ise tööd järgi proovida ja käed külge panna.

KredExi ettevõtlusosakonna juhi Kaarel Ausi sõnul on osad koolid juba sooviavaldused saatnud ja võimalusest kinni haaranud.

KredExi Karjääriretked on ellu kutsutud, et tutvustada Eesti koolinoortele nende kodumaakonnas tegutsevaid ettevõtteid ja avardada seekaudu noorte teadmisi karjäärivõimalustest ja toetada noorte ettevõtlikku eluhoiakut. Projekti läbiviimist rahastab Euroopa Liit läbi Euroopa Regionaalarengu Fondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles