Noormaletajad ragistasid Paides ajusid

Anne Põder
Copy
Mälestusvõistlused males Paide Hillar Hanssoo põhikoolis.
Mälestusvõistlused males Paide Hillar Hanssoo põhikoolis. Foto: Anne Põder

Täna kogunes Eesti noorte maleparemik Paidesse Hillar Hanssoo 18. mälestusturniirile, et selgitada  mõttemängude nutikamaid.

Üle-eestilise võistluse korraldaja Toomas Mihkelev ütles, et kohale tuli seekord 77 noort maletajat, kes jagunesid kolme vanusest tulenevasse mängurühma. Järvmaa noorte maleklubi oli esindatud 12 võistlejaga.

Mihkelevil oli hea meel, et kohale tuli ka mõni tema endine malekasvandik, kes enam Paides ei õpi, kuid pole koduseid võistluseid sellest hoolimata unustanud.

Mängiti seitse vooru šveitsi süsteemis. Mõtlemisaeg oli 10 minutit mõlemale mängijale + 3 sekundit igale käigule. Võistluse tulemused läksid ka Eesti kiirmale reitinguarvestusse.

A- ehk kuni 10-aastaste turniiril võidutsesid Tartu Kalevi poisid Mattias Vija ja Andero Punning, kes saavutasid vastavalt 6,5 ja 5 punktiga esimese ja teise koha. Kolmanda koha saavutas Põltsamaa mängija Leonardo Morozov samuti 5 punktiga.

Järvalane Kristo Ojaste lõpetas turniiri 16. kohaga.

Mälestusvõistlused males Hillar Hanssoo põhikoolis.
Mälestusvõistlused males Hillar Hanssoo põhikoolis. Foto: Anne Põder

B- ehk kuni 14-aastaste turniiril võidutses Karl Mattias Kokk Tallinnast kogudes 6 punkti. 5,5 punktiga oli teine samuti tallinlane Uku Schneider ja 5 punktiga kolmas Mihkel Tomson Tartust.

Järvalastest parim oli Robin Randrüüt, kes saavutas 4 punktiga 10. koha. Sten Andreas Aasma oli 17., Andre Priks 20. Jevgeni Koronov 23. ja Grete Õitspuu 30. kohal.

Robin Randrüüt ütles, et algus läks tal päris hästi ja päeva kokkuvõttes polnud tulemusel tegelikult ka viga. "Võitsin neli mängu ja kaotasin kolm," lausus ta.

Konkurentsi hindas Randrüüt tugevaks, kuid seda ta ei peljanud. Ütles hoopis, et saigi häid tugevaid mäge, mis males edasi arendavad.

Malet on Randrüüt nagu suurem osa Paide Hillar Hanssoo põhikooli õpilasi, mänginud esimesest klassist saati ning see on tema meelest igati huvitav ja mõtlemist ergutav spordiala. 

C-ehk kuni 19aastaste arvestuses viis võidu koju Rondo Mikko Pärnust. Talle järgnesid Ardi Raag Tallinnast ja Tormi Kull Raelt. Kõik võistlejad kogusid 5 punkti.

Järvalastest lõpetas parima tulemusega Raul Ruugla, kes oli 8. kohal. Talle järgnesid Shrek Tankler 11., Miko Moppel 12., Henri Härma 13. Marcus Peet 17. ja Margo Rosme 18. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles