Tõstjad näitasid end Viljandimaal heast küljest

Kuido Saarpuu
Copy
Roomet Väli- kahekordne võitja Abja-Paluojal.
Roomet Väli- kahekordne võitja Abja-Paluojal. Foto: Ahti Uppin

Abja-Paluojal toimusid laupäeval Eesti noorte U15 meistrivõistlused koos Arnold Luhaääre XXVII mälestusvõistlustega. SK Vargamäe tõstjad olid kohal.

SK Vargamäe vanemtreener Ahti Uppin ütles, et kaks eriarvestusega võistlust tekitas korraldajale parasjagu segadust, kuid võitjad selgusid hilisõhtuks siiski.

Võistlustel osalesid SS Ülo kutsel kaks klubi ka Lätist. Uppin teadis öelda, et nemad ei võistelnud Eesti U15 meistrivõistluste arvestuses.

SK Vargamäe noori oli võistlemas kümme. Neist viis U15 meistrivõistluste arvestuses. Normid osalemiseks panid asja paika. Luhaääre mälestusvõistlustel võisteldi viies vanusegrupis, nii poiste kui tüdrukute arvestuses.

SK Vargamäe vanemtreener Ahti Uppin ütles, et kaks eriarvestusega võistlust tekitas korraldajale parasjagu segadust, kuid võitjad selgusid hilisõhtuks siiski.

Eesti omavanuste meistrivõistlustel tuli Emma Kivirand kaaluklassis kuni 55kg esimeseks ja seda uue Eesti rekordiga vanuseklassis U13 kogusummaga 100kg (rebis 45+tõukas 55). Emma tõugatud tulemus 55kg on samuti uus Eesti U13 rekord.

Kuni 102kg poiste seas oli Roomet Väli samuti esimene. Kogusummaks tuli kokku 224kg (98+126). „Roomet püstitas tõukamises 126kg uue Eesti rekordi vanuseklassis U15,“ ütles Ahti Uppin. „Ta rebis ka kolmandal katsel uue rekordi 106kg, kuid lasi sirgetel kätel hoides kangi alla enne kohtuniku märguannet. Teda ajas segadusse käega märguanne. Üldjuhul ikka antaks käsklus raskus alla lasta elektrilise kella ja märgutulega. Seekord seda polnud ja tuli arvestada keskkohtuniku märguannet, kui viimane käe langetab. Haara peast ja karju appi, aga tegu oli tehtud. Väga kahju! Järgmine kord uus üritus.“

Susanna Ly Ula oli kuni 71kg naistõstjate seas teine ja seda tulemusega 84kg (36+48). Erki Jalast oli kuni 44kg poiste kaaluklassis esimeseks uue isikliku rekordiga 66kg (29+37). Kuni 61kg poiste seas sama sama saavutusega hakkama Kait Viks. Numbritena läks kirja 106kg (48+58).

Klubiga naiskonnaga võitsid vargamäelased meistrivõistlustel teise ja  meeskonnaga kolmanda koha. „Meil ei olnud välja panna täisvõistkondi,“ nentis Uppin. „Neidudest võistles kaks, arvesse läks kolm ja poistest kolm, arvesse läks viis noort U15 arvestuses.“

Naiskondadest võitis SK Mäksa Tartumaalt ja poistest SK Jõud Junior Tartust.

Arnold Luhaääre mälestusvõistluste arvestuses tuli U10 vanuseklassis esimeseks Daniel Purk ja seda 177 Sinclairi punktiga (Sp). Kogusummaks sai ta kokku 53kg (23+30). Alex Purk oli samas seitsmes (35kg (15+20)). Tüdrukutest oli teine Nele- Marie Palmeos (47kg (20+27) ja 73,3 Sp).

„Nelelt uus isiklik rekord,“ kommenteeris võistluste käiku treener. „Danieli võit oli juuksekarva otsas, sest alles kolmandal katsel tõukas ta 30kg. Algraskuse 28kg lasi Daniel enne kohtuniku märguannet alla. Treeneri otsus mitte seda korrata võis otsustuda valeks, kui Daniel seda ei oleks tõuganud. Teisel katsel ei saa Daniel 30kg rinnalegi. Mis toimus ja mis saab? Ta oli ju varem kolmel korral 30kg tõuganud ja ka nädal varem isegi 31kg rinnale võtnud. Tuleb tõugata. Kolmas katse läks korda. Pinged maas, medal käes!“

U11 vanuseklassis oli Erki Jalast teine (66kg (29+37) 136,1Sp) ja Harri Saareoks neljas (58kg (24+34) 109,27 Sp). .

U12 klassis oli Kait Viks kolmas (106kg (48+58) 156,1Sp), U13 klassis Emma Kivirand teine (100kg (45+55)145,5 Sp). Absoluutarvestuses tuli talle kolmas koht.

U14 klassis oli Roomet Väli esimene (224kg (98+126) 249,1Sp) Absoluutarvestuses esimene. Aleksander Jermakov oli samas vanuseklassis kümnes (68kg (32+36) 104,2Sp).

U15 klassis oli Susanna Ly Ula esimene (84kg (36+48)  102,9Sp).

Kahe võistluse absoluutarvestuses oli parim poistest Roomet Väli, kes võitis ühtekokku neli esikohta.  Tüdrukutest võitis teise koha  Emma Kivirand, seda Eesti U15 absoluutarvestuses. Luhaääre võistluse absoluutarvestuses oli Emma kohaks kolmas. Kolm parimat said Luhaääre võistluste arvestuses mälestusmedali ja Eesti U15 MV arvestuses lisaks rahalised auhinnad.

Luhaääre mälestusvõistluste klubide arvestuses võitis SK Vargamäe, teine oli SK Jõud Junior ja kolmas SK Balvi Lätist.

Klubi arvestusse läks kaks paremat tüdrukute ja kolm paremat poiste tulemust. Seega meeskonna esikoha tagasid: Emma Kivirand, Susanna Ly Ula, Roomet Väli, Daniel Purk ja Kait Viks. „Olen rahul päeva tulemustega, klubile kolm karikat, kolm Eesti rekordit, neli meistritiitlit ja lisaks hulka isiklike rekordeid noorte poolt.“ hindas treener Ahti Uppin.

Sügisesel koolivaheajal on tõstjad Käärikul treeninglaagris ja sealt sõidetakse laupäeval võistlema Tartumaale Mellistesse, kus on toimumas rahvusvaheline XXVIII Tartumaa suurmeistrite karikavõistlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles