Türil hakatakse toiduabi jagama

Järva Teataja
Copy
Toiduabi Pärnus
Toiduabi Pärnus Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Sotsiaalministeerium jagab koos Toidupangaga 2019. aasta sügisel Euroopa enim puudust kannatavate inimeste abifondi ostetud toiduabi. Toiduabi on õigus saada inimestel, kes  2019. aasta augustis ja septembris taotlesid ja said toimetulekutoetust või kellele samal perioodil on kohalik omavalitus maksnud perekonna sissetulekust sõltuvat või konkreetse teenuse kulu kompenseerimiseks määratud toetust.

Erinevalt toimetulekutoetuse alusel toiduabi saajatest, kus iga toetust saanud leibkonna liige saab ka toidupaki, on uue kriteeriumi alusel õigus toiduabile konkreetsel toetuse saajal, mitte kogu leibkonnal. Kui inimene on saanud nii toimetulekutoetust kui ka kohaliku omavalituse toetust, saab ta toidupakid toimetulekutoetuse alusel st paki saab ka iga leibkonna liige.

Türil jagatakse toiduabi aadressil Mehaanika 3 13.11 kell 9-13; 14.11 kell 9-13; 18.11 kell 9-13 ja 22.11 kell 9-13.

Toiduabi väljastatakse isikut tõendava dokumendi alusel.

Üks komplekt toiduaineid kaalub 16 kg ning sisaldab: tatart, nisujahu, neljaviljahelbeid, riisi, kartulihelbeid, õli, suhkrut, veiselihakonserve, kanalihakonserve,  sprotte, skumbriakonserve,  purgisuppi, praekapsast, šokolaadi, kuivatatud puuviljasegu, kohvi,  ananassi omas mahlas, teed, mett, kakaopulbrit ja kõrvitsaseemneid.

Toiduabile järele tulles tuleb kaasa võtta kogu komplekt.

Loe lisaks SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles