Talverehvid all? Uueks nädalaks lubab lumesadu

Silja Vilbu
Copy
Lumised autod
Lumised autod Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Riigi ilmateenistus lubab küllaltki tuulist ja tormist nädalavahetust. Uuest nädalast alates pöörab ilm aga suisa talviseks: välistatud pole ka lumesadu. Autojuhtidel tuleb hakata mõtlema rehvivahetusele.

Laupäeva öösel liigub aktiivne madalrõhkkond üle Botnia põhjatipu Valge mere poole ja selle lõunaservas tõuseb edela- ja läänetuul sisemaal puhanguti 17, rannikul 21 ja Soome lahe ääres 25 m/s. Hommikuks tuul üürikeseks veidi nõrgeneb. Suuremat sadu ei tule, vaid üksikuis kohtades tibab veidi vihma. Tihedam sadu jõuab hommikul saartele. Õhutemperatuur on 6..10°C. Samal ajal liigub Põhjamere äärest juba uus ja samuti väga aktiivne madalrõhkkond Läänemere äärde ja toob päevaks rohke vihmasaju. Tänastel andmetel liigub keeris Stockholmi lähistele ja siis edasi Helsingi suunas, tõstes meil lõuna- ja edelatuule taas väga jõuliseks, pärastlõunal on sisemaal puhanguid kuni 18, rannikul kuni 25 m/s, õhtul pöördub tuul läände ja loodesse ning nõrgeneb. Veetase kerkib õhtuks kuni 1 meeter keskmisest kõrgemale (NB! - ei jõua kriitilise piirini). Õhutemperatuur 9..13°C.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❗️Tormise nädalavahetuse sissejuhatus? Eeloleval nädalavahetusel näitab sügis oma kurja palet. ?Täna (25.10) õhtul on tõusmas tuul?, homme (26.10) lisandub tihe vihmasadu. ?Täna (25.10) päeval areneb Skandinaavia kohal madalrõhkkond (nimeks WILHELM), mis süveneb ning õhtu poole Eestis tuule tormiks tõstab. Tugevamad iilid koonduvad hilisõhtul tõenäoliselt Eesti põhjarannikule. ?Homme (26.10) kaugeneb pööris üle Põhjalahe Lapimaale ning läänevooluga saabub merelt uus ja veel ägedam tsüklon (nimeks Xander), mis mööda Soome lahte itta liigub. Selle vahetus läheduses on päev vihmane ja tormine üle terve maa. Hoiatusi Eesti kohta näed siit?: http://bit.ly/hoiatused #tormituul #vihm #igailmaga #riigiilmateenistus

A post shared by Keskkonnateadlik iga ilmaga (@keskkonnaagentuur) on

Pühapäeva öösel madalrõhkkond kaugeneb ja tuul üürikeseks rahuneb. Tihedama saju vöönd kandub Lõuna-Eesti kohale, Pärnu- ja Saaremaa jäävad samuti vihmaseks, põhjapoolsetes maakondades paariks-kolmeks tunniks saju võimalus väheneb. Õhutemperatuur on 3..9°C. Päeval jõuab järgmine ja samuti aktiivne madalrõhkkond, mis tõenäoliselt liigub otse üle Eesti. Aeg-ajalt sajab tihedat vihma, Põhja-Eestis pole välistatud ka lörts. Sajuhulk ööpäeva jooksul võib ulatuda 10-20 mm-ni. Tuul puhub Põhja-Eestis põhjakaarest, Lõuna-Eestis lõunakaarest ja on tugev, puhanguid kuni 20 m/s, õhtul pöördub tuul kõikjal loodesse. Õhutemperatuur on 3..7, Saare- ja Pärnumaal ning Lõuna-Eestis kuni 12°C.

UUEL NÄDALAL MUUTUB ILM MÄRGATAVALT JAHEDAMAKS. ÖÖSITI LANGEB ÕHUTEMPERATUUR AEGAJALT ALLA 0°C, SAJUHOOGE TULEB NII VIHMA KUI LÖRTSINA, SISEMAAL MÕNIKORD KA LUMENA. TÄHELEPANU LIIKLEJAD! TEEDEL ON LIBEDUSEOHT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles