Perespordipäev viis Kärusse

Kuido Saarpuu
Copy
Türi valla perespordipäev
Türi valla perespordipäev Foto: Erakogu

Pühapäeval toimus traditsiooniline Türi valla sünnipäeva perespordipäev. Kui varasemalt seda peetud Kabalas, Türil ja Väätsal, siis nüüd oli kord Käru käes.

Türi spordiklubide liidu spordispetsialist Liisa Gritšenko andis teada, et Käru kooli võimlasse kogunes ligi poolsada inimest, kes soovisid ühiselt sportimist nautida. Külalistena olid spordipäevale tulnud Türi spordikooli vibusportlased, kes rääkisid oma spordialast, tulemustest ja sellest, kuidas on võimalik nendega liituda. „Tegemist on tippsportlastega, kes on sel aastal võitnud maailmameistrivõistlustel naiskonnaga kuuenda koha, Euroopa juunioride meistrivõistlustel kuldmedali, suveuniversiaadil kuldmedali, Euroopa mängudel seitsmenda koha ja kroonitud korduvalt Eesti meistritiitliga,“ tunnustas ta.

Türi valla perespordipäev
Türi valla perespordipäev Foto: Erakogu

Spordipäeva soojenduse tegid Alice Merela ja vibusportlased. Seejärel alustati teatevõistlustega, mis pakkusid nii nalja kui ka võimete proovile panemist. Teatevõistlusel prooviti aladena läbi laskekelgutamine, slaalomuisutamine ja suusatamine, lumepalli puhumine ja sõprussideme tugevdamine. Seejärel hakkas ootamatult võimlas lund sadama, mille võistkonnad püüdsid kiiresti naabervõistkonna aeda toimetada. Viimase võistlusena panid võistkonnad köietõmbes proovile oma jõu ja selgus, et naiste võistkond oli sel päeval kõige tugevam.

„Oli aeg teha päevast kokkuvõtted ja riputada kolmele paremale võistkonnale kaela medalid,“ kirjeldas Gritšenko. „Lõpuks söödi sünnipäeva puhul kringlit ja jagati ka loosiauhindu. Traditsiooniliselt võitis võistluse kõige noorem osaleja, kolmeaastane Kristan Kivisaar, omale algavaks suusahooajaks suusad.“ (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles