Valmistugem elektrikatkestusteks ja murdunud puudeks: lähipäevadeks lubab väga valju tuult

Silja Vilbu
Copy
Murdunud puu.
Murdunud puu. Foto: Urmas Luik

Riigi ilmateenistus lubab lähipäevadeks vihmahooge ja väga tugevat tuult. Kuigi tormihoiatust reedese seisuga antud ei ole, tasub valmis olla selleks, et tugev tuul võib elektri ära viia.

Laupäeval koondub kõrgrõhuala Venemaa kohale, Skandinaaviat aga katab madalrõhkkonna serv. Kahe rõhuala piirimail tugevneb lõuna- ja kagutuul puhanguti 14, päeval saartel 18 m/s. Saartele ja Liivi lahe ümbrusse jõuavad öösel sajupilved, liiguvad hommikuks edasi mandrile ja keskpäevaks Virumaale. Sadu on enamasti nõrk ja tuleb alla vihmana, sisemaal võib sekka lörtsi poetada. Ennelõunal sajab veel veidi Virumaal, pärastlõuna on suurema sajuta. Kuid õhtul jõuab Lääne-Eestisse juba uus sajuala. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, rannikul 5°C ümber, pärast keskööd Lääne-Eestis tõuseb, päeval 3..7°C.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval liigub madalrõhulohk Eesti kohale. Aeg-ajalt sajab vihma, öösel ka lörtsi. Tuul on öösel veel tugev, puhub kagust ja lõunast, päevaks nõrgeneb ja pöördub enam idakaarde. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, rannikul kuni +7, päeval 5..10°C.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Esmaspäeval saab madalrõhkkond energiat juurde ning koondub Läänemere kohale. Eesti poole laienevas servas võib idakaare tuul jõuliseks tõusta. Aeg-ajalt sajab enamasti vihma. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 3..7, saartel ja Lõuna-Eestis võib 10°C ümbrusse tõusta. Väga valjut tuult lubab ka teisipäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles