Lähiöödeks lubab miinuskraade ja lumesadu

Silja Vilbu
Copy
Homme läheb vihmasadu paljudes kohtades üle lumesajuks.
Homme läheb vihmasadu paljudes kohtades üle lumesajuks. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Riigi ilmateenistus lubab järgmisteks päevadeks üsna heitlikku ilma. Teeolud muutuvad keeruliseks ja seda just öösiti, mil on miinuskraadid ja võib sadada lund, lörtsi või jäävihma.

Teisipäeval liigub Läänemere lõunarannikult madalrõhkkond Läti kohale ja selle sajupilvedest sajab Lõuna-Eestis tihedat vihma, põhja pool lörtsi, Kirde-Eestis võib ka jäävihma tulla, õhtul läheb sadu üle lumeks. Hiiumaa ja mandri loodeosa võivad jääda suurema sajuta. Tugev kirdetuul ulatub puhanguti 15, saartel ja põhjarannikul üle 20 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1..+3, saarte rannikul kuni +5°C.

Kolmapäeval jääb madalrõhkkond vööndina Läti ja Leedu kohale ning selle põhjaserv ulatub Eestini. Öösel on Eestis lume- ja lörtsihooge sagedasti Pärnu-Narva joonest lõuna pool ning puhub väga tugev kirdetuul. Hommikuks sajud hõrenevad ja tuul pisut nõrgeneb. Päeval võib põhiliselt vaid Eesti lõunaservas lund või lörtsi sadada. Õhutemperatuur on öösel 0..-4, kirdetuulele avatud rannikul kuni +3, päeval -1..+4°C.

Neljapäeval lõunapoolne madalrõhuvöönd nõrgeneb ja Põhja-Euroopa kohal muutub kõrgrõhuala pisut tugevamaks. Saju võimalus on võrdlemisi väike. Kahe rõhuala piirimail on kirde- ja idatuul öösel veel Soome lahe ääres üsna tugev, päeval mõõdukas. Õhutemperatuur langeb öösel selgineva taeva all -2..-7°C-ni, vaid meretuulega rannikul jääb veidi üle 0°C, päeval -4..+1°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles