Ehmatus raamatusõpradele: Järva valda jääb juriidiliselt alles vaid üks raamatukogu

Silja Vilbu
Copy
Raamatukogu avas end külastajatele
Raamatukogu avas end külastajatele Foto: Birgit Itse /Järva Teataja

Esmaspäeva õhtul said ilmselt mitmed raamatusõbrad ehmatuse osaliseks, kui lugesid Delfis ilmunud artiklit, milles väideti, et Järva valda jääb edaspidi alles ainult üks raamatukogu. Järva valla raamatukogusid ootab tõepoolest ees ümberkorraldamine, kuid päriselt sulgema ühtegi raamatukogu siiski ei hakata.

Järva valla kodulehel selgitatakse, et Järva vallas on 13 raamatukogu (lisaks Koeru Raamatukogu struktuuriüksusesse kuuluvad Vao ja Ervita raamatukogud) oma põhimäärusega, juhtidega, eelarvega. 1. jaanuarist plaanitakse luua üks vallaraamatukogu, mis tähendab, et juriidiliselt jääbki alles ainult üks raamatukogu, mis saab asuma Koigis. Tegelikult jätkub töö ka kõigis teistes raamatukogudes (Ahulas, Albus, Amblas, Käravetel, Aravetel, Imaveres, Järva-Jaanis, Karedal, Karinul, Koerus, Käsukonnas ja Päinurmel). 

Raamatukogude ühendamise eesmärgiks on juhtimispädevuse tõstmine ning sisutöö efektiivsemaks muutmine. Ühtse juhtimise alla viimine võimaldab raamatukogu ja selle struktuuriüksuste tööd ühtlustada, korraldada majandustegevust, kaasajastada infotehnoloogilised arendused nii tark- kui riistvarasse, koordineerida trükiste tellimine ja jaotamine raamatukogude vahel, korraldada trükiste vahetust ning kirjutada ja osaleda projektitöös. Samuti annab see võimaluse paremaks tööaja korralduseks.

Loe pikemat lugu neljapäevasest lehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles