Kodukindlustuse juhtumeid on kütteajal pea kolmandik rohkem

Kuido Saarpuu
Copy
Põleng Kaereperes.
Põleng Kaereperes. Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Swedbanki varakindlustusselts fikseerib aastas 12 000-13 000 kodukindlustusjuhtumit. Keskmine kliendile väljamakstav kahjuhüvitis on ligi 1110 eurot. Suurimad kahjud on ulatunud 300 000 euroni ja on olnud seotud tulekahjudega.

Swedbanki varakindlustuse valdkonnajuhi Liina Laksi sõnul suureneb kodukindlustusjuhtumite arv kütteajal kuni 30 protsenti. Kõige suuremad kahjud on tingitud tavaliselt tulekahjudest. „Peamised põhjused on ehitusnormide rikkumised küttekollete ehitusel, elektrisüsteemist tingitud kahjud ning tuleohutusnõuete rikkumisest tingitud juhtumid. Eelmisel aastal oli 204 tulekahjujuhtumit, millega seoses maksime kahjuhüvitisi kogusummas 2,6 miljonit eurot. Suurim hüvitis oli 298 700 eurot, mis maksti välja seoses maja põlenguga. Elumaja teine korrus ja garaaž koos pereauto ja muu varaga hävis, esimene korrus sai ulatuslikke veekahjustusi. Pärast ehitusekspertiisi ehitati perele uus maja,“ ütles Laks.

Kuigi Laksi sõnul  kindlustatud kodude arv suureneb aasta-aastalt ning inimesed mõistavad kodukindlustuse olulisust kaitsmaks end ettenägematu õnnetusjuhtumi eest, on hea aeg-ajalt oma kodukindlustusleping üle vaadata. „Veenduge, et teate, mida teie kindlustusleping hõlmab ja kas aastaid tagasi valitud kindlustuskaitsed vastavad tänastele vajadustele, kattes sisustuse ja muu koduse vara,“ soovitas Laks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles