Alanud nädala esimene pool tuleb suurema sajuta

Silja Vilbu
Copy
Hall ja niiske sügisilm.
Hall ja niiske sügisilm. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigi ilmateenistus lubab lähipäevadeks pigem kuiva ilma. Ka õhutemperatuur peaks püsima plusspoolel. Nädala lõpus võib aga sadada lörtsi ja lund.

Teisipäeval liigub madalrõhkkond Taani kohale ja selle idaserv ulatub üle Läänemere. Taevas on enamasti pilvine ja mõnes kohas poetab veidi vihma. Puhub kagutuul 5-10, saartel puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 3..8, päeval 5..9°C.

Ilm teisipäeval
Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeval tugevneb idapoolse kõrgrõhkkonna mõju. Üksikuis kohtades võib uduvihma tibutada, kuid suuremat sadu ei tule ja laiguti on ka selgemat taevast näha. Kagutuul öösel nõrgeneb ja päev tuleb juba mõõduka lõunakaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel 2..6, päeval 5..8°C.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval suureneb taas Taani rannikult madalrõhkkonna surve Läänemerele ning vastasseisus Venemaa kõrgrõhkkonnaga muutub kagutuul uuesti tugevamaks. Tihedam sadu meile ei jõua, vaid saartel võib veidi vihma tibutada. Lõunakaarest saabuv õhumass on suhteliselt soe. Õhutemperatuur on öösel 1..6, päeval 3..7°C.

Reedel püsib Eesti kohal kahe rõhuala vastasseis ning kagutuul on ikka võrdlemisi tugev. Märkimisväärset sadu ei tule. Õhumass asendub pisut jahedamaga. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt Lääne-Eestis +1..+5, Tallinn-Pärnu joonest ida pool -3..+1°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles