Karvutu hunt leidis oma otsa autorataste all

Anne Põder
Copy
Karvutu hunt külastas Köisi kandis mitmeid aedu.
Karvutu hunt külastas Köisi kandis mitmeid aedu. Foto: Erakogu

Oktoobri keskel kirjutas Järva Teataja, et Köisi kandis luusis majade läheduses ringi üksik karvutu hunt. Eile sai kohaliku jahiseltsi esimees teate, et üks rääbakas hunt on samas piirkonnas jäänud auto alla. Jahimeestel polnud kahtlustki, et oma otsa leidis just see sama karvutu hunt.

Esna jahtkonna esimees Aleksander Reinla ütles, et sai eile teate keskkonnaametist, kuhu oli omakorda tulnud teade Mäeküla – koeru teel Köisi kandis alla aetud hundist. «Läksin looma laipa otsima ja leidsingi selle sama maja lähedusest, kus teda varasemalt oli nähtud ringi luusimas,» rääkis ta.

Hunt lamas elutult teepervel. «Ta oli peaaegu karvutu. Täpipealt samasugune nagu inimeste poolt pildile püütud hunt, kes majade juures kolas,» rääkis Reinla. Ma olen täiesti kindel, et tegemist oli selle sama haige hundiga.

Reinla tõdes, et pole nii halvas seisus hunti varem näinudki. «Lisaks sellele, et tal polnud enam õieti karvugi, oli t ennast ka üsna puruks kratsinud. Talve poleks selline loom mingil juhul üle elanud. Nii kaua hoidis teda elus veel vaid pikk ja soe sügis,» ütles ta.

Haigusest vaevatud loom võis Reinla hinnangul olla juba nii nõrk, et ei jõudnud auto eest läbi joosta. Hundid on üldjuhul vilkad ega jää tavaliselt auto alla. Aga haigus ja nälg teevad hundi sedavõrd nõrgaks ja ehk ka uimaseks, et sõiduteele sattudes ei suuda nad enam piisavalt kiirelt olukorrale reageerida. «Igal juhul on selle looma piinad nüüd lõppenud,» sõnas ta.

Seda, kas tegemist oli emase või isase loomaga, ei hakanud Reinla uurimagi. Suuruse järgi võis hinnata, et tegemist oli pigem noorema poolse hundiga.

Reinla viis erilise isendi Järvama jahindusklubisse näha, kus selle vaatas üle ka hundispetsialist ning võeti vajalikud proovid. «Seejärel läks haige looma kohe metsloomade hävitamiseks mõeldud krematooriumisse,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles