Automudelistid näitasid Rakveres taset

Kuido Saarpuu
Copy
Paide mudeliringi sõitjad autasustamisel Rakvere mudelihallis. Vasakult: Roonald Rikberg, Lauri Punapart, Kert Rohtjärv ja Andreas Avloi.
Paide mudeliringi sõitjad autasustamisel Rakvere mudelihallis. Vasakult: Roonald Rikberg, Lauri Punapart, Kert Rohtjärv ja Andreas Avloi. Foto: Erakogu

Laupäeval sai Rakvere mudelihallis avalöögi elektrimudelautode võistlusari algajatele automudelistidele.

Paide mudeliringi juhendaja Tarmo Alt selgitas, et selles sarjas võisteldakse standartsete 1:18 suuruses mudelitega. Seda selleks, et kõikidel osalejatel oleks võimalikult võrdsed tehnilised tingimused. Võistlejateks on noored mudelistid üle Eesti, kes on võistlenud vähem kui kaks hooaega.

Paide avatud noortekeskuse mudeliring läks võistlustele vastu tugeva meeskonnaga. 2018. aasta hooajal toodi ära nii individuaalne kui meeskondlik esikoht, 2019. aasta hooajal individuaalne teine ja kolmas ning meeskondlik teine koht.

Rakvere etapil oli kohal 28 võistlejat ja Paidet esindas seekord viis võistlejat. Pika võistluspäeva jooksul läbitud treeningsõitude ning kvalifikatsioonide tulemusel suutis ennast kõige tugevamate klassi – A-finaali kaheksa võistleja hulka võidelda neli paidekat. Uustulnukana sai Ken-Kristjan Kelder tubli koha C-finaalis. Pingelises ja keerulises A-finaalis jäid paidekad napilt ilma kolmikvõidust. Esikoha sai Roonald Rikberg, teiseks tuli Lauri Punapart ja neljas koht kuulus Kert Rohtjärvele. Esimest korda A-finaali pääsenud Andreas Avloi lisas veel tugeva kuuenda koha.

Eesti meistrivõistlustel 1/10 elektribagide klassis Saue Hobizone rajal saavutas oma selle klassi esimese medalikoha Randolf Alt. Hästi sujunud võistluspäev tõi ka esimese A-finaali sõiduvõidu.

Kuna parimad sõitjad selgitatakse välja kolme sõidu tulemusel siis jäi Randolf kokkuvõttes napilt kolmandaks.

Paide mudeliringi nooremad poisid on nüüd valmistumas 18. jaanuaril Paides toimuvaks juunior- liiga teiseks etapiks. Lisaks autode korrastamisele ja sõiduoskuste lihvimisele tuleb võistluseks ehitada ka uus ning heatasemeline võistlusrada. Mudeliring loodab, et selleks ajaks õnnestub hankida ka uus ja hinnaline rajavaip, mis võimaldaks oluliselt parendada autoraja kvaliteeti Paides ja pidada siin ka bagide klassi võistlusi.

Paide mudeliringi esisõitjat Randolf Alti on 29. novembril ees ootamas rahvusvahelise klassiga võistlus Soomes.

Mudeliring on ootamas ka uusi huvilisi vanuses 10+ aastat. Infot mudeliringi kohta saab telefonil 5168682. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles