Türi vallavanem lõpetas sõdurikursuse

Urmas Glase
Copy
Järva maleva sõdurioskuste kuruse eilsed lõpetajad esireas Mailis Antons (vasakult), Pipi-Liis Siemann, Tene Metsma ja Maarit Nõmm. Siemann on kaitseliitlane, teised naised kuuluvad naiskodukaitse ridadesse. Tagareas kursuse instruktorid veebel Raimo Merilo ja kadett Siim Poak.
Järva maleva sõdurioskuste kuruse eilsed lõpetajad esireas Mailis Antons (vasakult), Pipi-Liis Siemann, Tene Metsma ja Maarit Nõmm. Siemann on kaitseliitlane, teised naised kuuluvad naiskodukaitse ridadesse. Tagareas kursuse instruktorid veebel Raimo Merilo ja kadett Siim Poak. Foto: Erakogu

Seitse nädalavahetust Kaitseliidu sõdurioskuste kursust vormis Türi vallavanemast Pipi-Liis Siemannist  ja tema kaaskursuslasest tublid sõdurid.

Pühapäeval Lõõlas lõpule jõudnud sõdurioskuste kursuse lõpetanud kaitseliitlane Pipi-Liis Siemann kinnitas, et kaitseliitlasena on elementaarne ka põhioskuste ja -teadmiste omandamine: "Sõjaks tuleb valmistuda rahuajal. Mida rohkem on ettevalmistatud inimesi, kes oskavad ohtu hinnata ja selles olukorras käituda, seda parem. Pealegi ei jookse kursusel saadud teadmistest mööda külgi maha kasvõi matkal või mõnes kriisiolukorras."

"Ega ma usu, et minust nüüd eesliinil sõdur saab aga tagalaski on vaja mõista nende tegutsemist, kes eespool. Kartsin, et kursus on füüsiliselt raskem ja ülesanded keerulised, kuid instruktorid olid head ja abivalmid seletama. Julgustan kõiki seda sammu ette võtma. Lisaks teadmistele saab ka häid kaaslasi," kinnitas Siemann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles