Mudilased hoiavad keskkonda ka ilma kampaaniata

Anne Põder
Copy
PAIde lasteaia Pilvepai rühma lapsed toovad usinalt teeküünalde ümbriseid ja patareisid lasteaeda. Neid korjamiskastidesse poetada on uhke tunne.
PAIde lasteaia Pilvepai rühma lapsed toovad usinalt teeküünalde ümbriseid ja patareisid lasteaeda. Neid korjamiskastidesse poetada on uhke tunne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

PAIde lasteaed kogub omal algatusel detsembris ja jaanuaris kokku kodudes põletatavate teeküünalde alumiiniumümbrised ja kasutatud patareid, et teha keskkonnale väike heategu ja õpetada lapsi juba maast madalast olmejäätmetega ümber käima.

PAIde lasteaia tervisetöötaja Mariana Väärtnõu ütles, et lasteaias on oluline juhtida laste tähelepanu ka meie keskkonna tervisele. «Mida puhtam ja hoitum on loodus, seda parem on inimestel seal elada,» sõnas ta.

Väärtnõu teab, et vaatamata üle-eestilise kampaania puudumisele kogub mitu lasteaeda ja kooli talvisel ajal teeküünalde ümbriseid ja patareisid ikka edasi. «Tegin ka PAIde lasteaias juttu, kas me ei võiks ise sellist kogumisaktsiooni korraldada, ning juhtkond ja õpetajad olid mõttega kohe päri. Neist mitu ütles, et on usinalt kogunud, kuid pole saanud enam kuhugi ära viia,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles