Nädalavahetusel kisub ilm tormiseks

Silja Vilbu
Copy
Puud tormituules
Puud tormituules Foto: Arvet Mägi

Riigi ilmateenistus prognoosib nädalavahetuseks küllaltki tuulist ja vihmast ilma. Kogu Eestile on antus esimese astme tormihoiatus, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Järvamaale lubab edelatuult puhnaguti kuni 15m/s.

Laupäeval tekib kesköö paiku Oslo lähistel uus osatsüklon ja liigub üle Stockholmi Soome poole ning selle survel tõuseb edelatuul uuesti tugevaks, puhanguid on sisemaal 15, rannikul 20 m/s. Aeg-sajab vihma. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 3..8°C, üksnes Kagu-Eestis võib kraad-paar madalamale langeda.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval kaugeneb madalrõhkkond Valge mere poole ja selle serva mööda kandub öösel üle Eesti lörtsi- ja vihmapilvi. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning on tugev, puhanguid on 15, rannikul 18 m/s. Päeval kiirustab üle lauge kõrgrõhuhari, taevas on selgem ja sajuhooge vaid üksikuid. Tuul pöördub uuesti edelasse, on ennelõunal tugev eelkõige Soome lahe ääres, õhtupoolikul aga hakkab saartel uuesti tugevnema. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0..+5°C.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Tormised ilmad jätkuvad ka järgmise nädala alguses. Kuna ilm läheb siis veidi külmemaks, võib lisaks vihmale sadada ka lörtsi ning teedel esineda libedust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles