Kevadpealinlased nõutud: miks rebased linna tikuvad?

Järva Teataja
Copy
Rebane. Pilt on illustreeriv
Rebane. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Facebooki grupis, mis koondab Türi linna käekäigust huvitatuid, algatati paari päeva eest teema, kus põhiküsimuseks viimasel ajal järjest tihedamini linnatänavatele jõudvad rebased.

„Tere. Olen kuulnud et siin Kreutzwaldi tänava kandis liigub rebane . Kas veel keegi näinud / kuulnud. Meil koer küll viimsed päevad kahtlaselt haukunud ja ka üks naabrist oli näinud. Kas on ka Türil /Järvamaal keskit kes selle probleemiga tegeleks kui tõesti liigub ringi. Teadupärast terved rebased päris majade vahele hulkuma ei tule,” tundis teemaalgataja muret.

Rebaseid on teemaga liitunute sõnul märgatud mitmes erinevas piirkonnas: ühe teataja sõnul on ta reinuvaderit märganud Aia tänaval, teine on looma silmanud Kesklinna lasteaia juures. Ka on rebast nähtud Rohelisel ja Vanemuise, Tallinna ja Koidula tänaval ning veel mitmes linna erinevas osas. Tõenäoliselt pole tegu ka vaid ühe isendiga, sest elanike hinnangul on nad linnatänavatel ja majahoovides näinud ringi silkamas nii täies elujõus reinuvadereid kui ka veidi viletsama välimusega loomi. Viimasel juhul kahtlustataksegi, et tegemist haige loomaga. Ka ühe kommentaatori lisatud pilt rebasest, kes augustikuus Türi-Allikul suisa tuppa jalutas, viitab, et loom pole kõige parema tervise juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles