Järvamaa toidukoht arvestab veganite maitseeelistustega

Merit Männi
, reporter
Copy
Vegan tortiljad.
Vegan tortiljad. Foto: Shutterstock

Üle 50 Eesti söögikoha pakuvad taimse toidu eelistajatele mitmekülgset valikut vegantoite, olles liitunud MTÜ Loomuse programmiga “Taimsed valikud”. Järvamaal pakub veganroogi Mäeküla kõrts.

“Taimsete valikute” programmijuhi Anu Tensingi sõnul on ettevõtete huvi programmi vastu suur ja kasvav. “Vegantoit pole enam kitsa niši eelistus. Vastavalt Loomuse ja Eesti vegan seltsi tellitud Kantar Emori uuringule on iga neljas Eesti inimene vähendanud loomsete toodete osakaalu oma menüüs. 20 protsenti Eesti elanikest, kes käivad väljas söömas, tellib toidukohas alati või tihti taimset toitu,” selgitas Tensing. “Nii saabki järeldada, et maitsvate vegantoitude osakaalu suurendamine püsimenüüs on korraga kliendisõbralik ja kasumlik.”

“Taimsed valikud” on toitlustusettevõtetele suunatud programm, mille eesmärk on suurendada vegantoidu valikut ja nähtavust Eesti toidukohtades. Programmiga liitumise eeltingimuseks on rikkalik täistaimne menüü, mille puhul kliendil on vegantoidust võimalik saada võrdväärne elamus tavatoidu eelistajaga. Programmiga liitunud söögikohad tunneb ära oranž-rohelise kleebise “Vegansõbralik - vegan friendly” järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles