Motojõuluvanad tulevad taas kommijagamistuurile

Kuido Saarpuu
Copy
Motomeeste kommijagamistuur Järvamaal.
Motomeeste kommijagamistuur Järvamaal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nagu juba mitmel varasemal aastal, nii on ka tänavu jõulude eel Järvamaal ringi sõitmas punaste kuubedega mootorratturid, endal kommikotid ühes.

Motoklubi Alempois president Martin Kruus selgitas, et kommijagamistuur on sel aastal ühel ajal- laupäeval, 21. detsembril. Nemad kogunevad sama päeva hommikul Türil Grossi poe parklas.

Kruus avaldas lootust, et nad saavad kokku vähemalt nii kümmekond mootorratast ning kinnitas, et jagamiseks on komme omajagu. „Järvamaa tuuril oleme tavaliselt sisse põiganud ka lasteaedadesse. Et tänavu on tuur laupäeval, siis peame veel vaatama, kas läheme lasteaaedadesse eraldi ja laupäeval külastame näiteks Paide perekodu ning Türi kodu inimesi,“ arutles ta.

Nagu tavaliselt jagatakse lastele komme ka teel olles ja linnade keskväljakutel.

Motomeeste kommijagamistuur Järvamaal.
Motomeeste kommijagamistuur Järvamaal. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Lastekodulastele kommide kogumise tuuri on viis aastat organiseerinud Harjumaa motoklubi Pikne. Sakala kirjutas, et kui esimesel heategevuslikul tuuril koguti umbes 100 kilogrammi kommi, siis neli aastat hiljem oli kogus viiekordistunud: pool tonni komme üle kogu Eesti. Tänavusel juubelihõngulisel aktsioonil on veelgi suurem eesmärk: jagada laiali tonn komme.

Kommituuri aktsiooni peakorraldaja, Pikne MC veduri Jaanus Peedi sõnutsi on eesmärk täidetud. "500 kilo komme on ostetud ja järgmise 500 kilo ostame," lausus ta kuu esimeses pooles.

Kõik soovijad said aktsioonile õla alla panna kas annetuse või kommide näol.

Martin Kruus selgitas, et tänaseks päevaks on kommid ka pakitud. Seda tehti laupäeval Tallinnas ühiselt.

Aktsioonis osalevad motoklubid üle Eesti, kokku 15 klubi: Võrumaa Wildhogs MC, Valgamaa Viimane Võimalus, Pärnumaa Klan MC, Põlvamaa Põlva Moto, Tartumaa Road Devil MC, Viljandimaa Concord MC, Jõgevamaa Must Leegion MC, Järvamaa Alempois MC, Raplamaa Route 15 MC, Läänemaa Müristaja MC, Saaremaa Ösel MC, Hiiumaa Insula Deserta MK, Ida-Virumaa Magnum MC, Lääne-Virumaa Rakvere Raibe RC ja Harjumaa Pikne MC. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles