Talvistel toidukogumispäevadel tegid Järvamaa annetajad südantsoojendava rekordi

Kuido Saarpuu
Copy
Toidupanga reedel alanud kogumispäevadel oli Türi Konsumi ostjad helded. Juba esimese tunniga kogunes mitu korvitäit toitu toimetulekuraskustes peredele. Ka perekond Reivik edastas annetust tehes abivajajatele oma parimad soovid.
Toidupanga reedel alanud kogumispäevadel oli Türi Konsumi ostjad helded. Juba esimese tunniga kogunes mitu korvitäit toitu toimetulekuraskustes peredele. Ka perekond Reivik edastas annetust tehes abivajajatele oma parimad soovid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel reedel ja laupäeval olid talvised toidukogumispäevad. Järvamaal said inimesed puudustkannatavatele peredele toitu anda Paide Maksimarketis ja Türi Konsumis. 

Tiina Larven Süda-Eesti sotsiaaltöökeskusest ütles, et kokku annetasid inimesed Järvamaa toidupanga abivajavatele peredele 1496 kg erinevaid toiduaineid, mis on ka rekordkogus. "Traditsiooniliselt olid esikohal makaronitooted (255 kg), pudrumaterjal (251 kg) ja purgisupid (207 kg)," täpsustas ta.

Jõuludele mõeldes poetasid inimesed toidukogumise korvidesse ka konserveeritud köögivilju ja hapukapsaid (154 kg), moosi (86 kg) ning maiustusi (piparkoogid, küpsised, kommid- 135 kg).

Toidupanga nimel tänas Larven südamest kõiki annetajaid ja neil kahel päeval abiks olnud vabatahtlikke.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles