Jõulumatk jääb tänavu olemata

Kuido Saarpuu
Copy
«Pekist priiks» Türi jõulumatk 2017. aastal. Palju rõõmsaid inimesi, kes katsusid klaaslibedatel metsateedel terveks jääda.
«Pekist priiks» Türi jõulumatk 2017. aastal. Palju rõõmsaid inimesi, kes katsusid klaaslibedatel metsateedel terveks jääda. Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Viimasel kahel aastal on jõulude teisel pühal Järvamaal korraldatud «Pekist priiks» jõulumatka. Et Eestvedajad on ära, jääb sel korral kohalik matk olemata ja matkalised saavad vajadusel end proovile panna Tallinnas ja Tartus.

Jõulumatkad said alguse spordiklubi TriSmile korraldusel. Jooksmatk tähendab vaheldumisi viis minutit jooksu ja viis minutit kõndi vastavalt temporühmale ning sobib pikema treeninguna nii suusapordisõpradele kui ka suvisteks triatloni-, jooksu- ja rattaüritusteks valmistujatele.

Osalejatele on korraldatud teenindus rajal ja toitluspunktid, saun või ujula kasutus.

«Jooks ja kõnd vaheldumisi pikemate treeningutena või maratoni mõõtu matkadena sügisel ja talvel on järjest populaarsust kogumas,» ütles esimese, 2009. aasta jooksmatkal osalenud kaaskorraldaja, Paidest pärit Ain-Alar Juhanson ja TriSmile juhatuse liige.

Juhansoni selgitusel on eesmärk pühade ajal muidugi mitte võistelda, vaid temporühmiti suhelda ja teha pikem treening värskes õhus. «Mõne pühadeaegse lisakilo kadumine on boonuseks,» lisas ta.

Sel aastal on matkad 26. detsembril Tallinna ja Tartu ümbruses. Tallinna matkale tulijad saavad valida 42 ja 20km pikkuse võistlusmaa vahel. Osalejate limiit on 167 inimest. Tartu matkale tulijad saavad valida 42 ja 24km pikkuse võistlusmaa vahel. Osalejate limiit on 159 inimest. (JT)

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles